Prethodni članak
Sljedeći članak

Martinje u Zagorju: 6 nesreća, 24 pijana vozača, 3 uhićena, oduzeto 1 vozilo


Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije u vezi s navedenim događajima

Za martinjski vikend policija već tradicionalno provodi 'lov na pijane vozače', odnosno, policijsku akciju 'Martinje'  u kojoj se pojačano kontrolira alkoholiziranost vozača. Tako je, prema podacima koje smo dobili od PU krapinsko-zagorske, proteklog vikenda u navedenoj akciji policija zaustavila 24 pijana vozača, no, izgleda da su se oni najpijaniji ipak dobro sakrili zaobilaznim putevima, budući da je rekorder ovog Martinja 'napuhao' 2,03 promila, što i nije baš neki martinjski rekord na kakve su zagorski policajci navikli.

Upravo taj vozač, ovogodišnji rekorder, sudjelovao je u jednoj od prometnih nesreća, i to u Luki Poljanskoj kod Zagorskih Sela, no, srećom, ni u toj, a ni u preostalih pet prometnih nesreća koje  su se dogodile proteklog vikenda, nije bilo ozlijeđenih osoba, a u četiri nesreće nitko od sudionika nije bio pod utjecajem alkohola.

Dvojica vozača, jedan u Velikom Trgovišću i drugi u Tuheljskim Toplicama, odbila su alkotest, pa su privedeni u policijske postaje gdje su zadržani na 12 sati u prostorijama za triježnjenje.

Zanimljiv se slučaj dogodio u subotu navečer, kad je jedna suvozačica u Velikom Trgovišću 'dragovoljno' predala policiji 'smotuljak' u kojem je bila mješavina duhana i marihuane, ali ipak je najzanimljiviji slučaj onaj koji se dogodio u Desiniću, u nedjelju u 13:46 sati, kad je policija zaustavila 52-godišnjeg vozača Seat Toleda. On je, naime, napuhao 0,56 promila, a vozio je u vrijeme kad mu je to bilo zabranjeno jer mu je već ranije oduzeta vozačka dozvola. Da stvar bude gora, vozio je neregistrirani i neosigurani automobil, a i policija je utvrdila da je riječ o recidivistu, odnosno, vozaču koji je već ranije evidentiran kao počinitelj takvih prekršaja. - Vozač je uhićen, a vozilo mu je privremeno oduzeto – rekli su nam u PU krapinsko - zagorskoj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook