Prethodni članak
Sljedeći članak

Martin i Antonio kod Radoboja pucali iz Dragecove 'puške domaće izrade'. Osuđeni su


Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije ni u kakvoj vezi s opisanim događajima, osobama ili predmetima

Ovog je tjedna Općinski sud u Zlataru, odnosno njegova Stalna služba u Krapini, objavio presudu kojom prglašava krivima Antonia (21) i Martina (35) da su 27. ožujka 2022. godine (nedjelja) oko 13,45 sati, u mjestu Orehovec Radobojski bb, predio zvan ''Belinovo'', pucali iz puške domaće izrade nepoznate marke i tvorničkog broja cal. 20, vlasništvo Dragutina, na način da su iz iste ispalili svaki po jedan hitac, patronu sačmenog streljiva u obližnje stablo, odnosno upotrijebili su oružje na javnom mjestu gdje su mogli ugroziti sigurnost građana.

Naime, kako se navodi u obrazloženju presude, pucali su u šumi, svega dvadesetak metara od ceste, a kako je lovac Ivan čuo pucnjeve, pomislio je da su u pitanju lovokradice pa je otišao u šumu gdje je zatekao Antonia, Martina i Drageca. Kako je rekao Ivan, nije vidio tko je pucao, ali im je svojim vozilom prepriječio put i sve prijavio policiji.

Dragutin je, inače, u to vrijeme bio 'na uvjetnoj', a nakon što ih je policija privela, na ispitivanju su Antonio i Martin rekli policiji da su njih dvojica ispalili svaki po jedan hitac iz puške, a isto to policiji je rekao i Dragutin.

No, na sudu, Antonio i Martin su promijenili priču i tvrdili da je pucao Dragutin, a ne oni.

„Sud je nakon provedenog dokaznog postupka utvrdio da su iz puške po jedan hitac isplalili upravo okrivljenici u ovom postupku - Antonio i Martin. Svjedok Ivan čuo je dva pucnja, ali nije vidio tko je pucao. Svjedok Dragutin je i prilikom iskazivanja na policiji i prilikom iskazivanja na sudu iskazao da su po jedan hitac ispalili Antonio i Martin. Sud je njegov iskaz ocijenio vjerodostojnim jer isti nije mijenjao, jer je priznao da je puška njegova, dobrovoljno predao pušku i prihvatio kazneni nalog kojim je proglašen krivim zbog držanja puške. Antonio na policiji je iskazao da su iz puške pucali on i Martin, a na sudu je iskazao da je Dragutin pucao dva puta, te je nakon događaja sakrio pušku. Martin na policiji nije htio iskazivati, a na sudu je iskazao da je pucao Dragutin. Stoga je sud ocijenio da je iskaz Antonija dan policiji istinit jer je dan neposredno nakon događaja, dok još nije imao vremena smisliti svoju obranu, a da je naknadna obrana Antonija i Martina iznesena na sudu zajednički smišljena radi izbjegavanja prekršajne odgovornosti.“, naveo je sud u obrazloženju svoje presude.

Tako ih je sud proglasio krivima te ih kaznio novčanom kaznom, svakog sa po 666,61 euro.

Na presudu su se Antonio i Martin imali pravo žaliti Visokom prekršajnom sudu u RH, ali u ovom trenutku nije nam poznato jesu li to i učinili.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook