Prethodni članak
Sljedeći članak

Mario Kralj prvi je mladomisnik u Oroslavju nakon 58 godina!


Prva mlada misa u Oroslavju nakon 58 godina služena je prošle nedjelje. Nakon što je zaređen 30. studenoga u Gospićko – senjskoj biskupiji, mladu misu u svojoj je župi slavio mladomisnik Mario Kralj iz Oroslavja.

Nakon roditeljskog blagoslova ispred rodne kuće, procesija je krenula prema Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Oroslavju, gdje je služio misu, a potom blagoslovio sve okupljene. On je tek četvrti svećenik otkada postoji oroslavska župa, a zadnja mlada misa u Oroslavju služena je 1961. – Unatoč tome, bili smo iznenađeni koliko je ljudi došlo i veselilo se, svi su bili počašćeni u šatoru kod crkve nakon mise – ispričala nam je mama Gordana.

Jako zadovoljan cijelom svečanošću te sretan i zahvalan Bogu je i sam mladomisnik, koji je zahvalio svima koji su došli na njegovo ređenje 30. studenoga u Gospić, pohađali trodnevnicu koja je prethodila mladoj misi, kao i svima koji su prije i na mladoj misi za njega molili te doprinijeli svečanosti, među njima i limenoj glazbi, zboru te onima koji su doprnijeli za domjenak. – Svećenik nije tu radi sebe, nego radi naroda i drago mi je da su me i župljani u Oroslavju tako doživjeli, to mi je daljnji poticaj za moj poziv, ali i znak da oroslavska župa nikada neće oskudijevati u milosti Božjoj – ispričao nam je mladi svećenik, koji je nakon gimnazije upisao Katolički bogoslovni fakultet.

Promišljati o svom pozivu počeo je zbog primjera bivšeg oroslavskog župnika Slavka Šaguda, koji se trenutno nalazi u svećeničkom domu na Kaptolu. – On me poučio ministriranju i njegov primjer svećenika koji ima poštovanje prema Bogu i prema narodu bio mi je veliki poticaj, kao i pokojni Karmelićanin Vjenceslav Mihetec, koji mi je pomogao oko unutarnje molitve i razumijevanja mog svećenićkog poziva – pojasnio nam vlč. Kralj, koji je šest godina proveo u Karmelu, međutim odlučio je da njegov poziv nije redovništvo već biti biskupijski svećenik.

Njegova prva služba bit će upravo u Gospićko – senjskoj biskupiji gdje je zaređen, a gdje će sljedećih par godina biti kapelan u Župi Senj.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook