Prethodni članak
Sljedeći članak

Manifestacija 'Advent u Zagorju' nastavljena u Krapini

Ova manifestacija održava se u suradnji s Udrugom Europa Donna


U Plavoj dvorani krapinske Gradske knjižnice u nedjelju je u sklopu županijske manifestacije „Advent u Zagorju” upaljena druga adventska svijeća. Ova manifestacija održava se u suradnji s Udrugom Europa Donna Krapina već 18 godina, a paljenju svijeće prisustvovao je i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.
Gradonačelnik Gregurović je istaknuo kako krapinska Udruga Europa Donna zauzima posebno mjesto među svim gradskim udrugama.

-Riječ je o izuzetno aktivnoj udruzi koja puno radi na promociji važnosti preventivnih pregleda vezanih uz rak dojke, ali i uz druge maligne bolesti. To je udruga koja je praktički srasla s ovim gradom i koja se redovito uključuje u sve naše gradske aktivnosti, pa i u ove županijske što vidimo i večeras – poručio je gradonačelnik Gregurović.

Uz zahvale Udruzi, ali i Krapinsko-zagorskoj županiji na organizaciji ovog događanja, gradonačelnik je istaknuo kako se druga adventska svijeća pali upravo u Krapini i to uoči za njih najsvečanijeg dana u godini, Dana Grada i blagdana svetog Nikole, zaštitnika Krapine i župe. Paljenju svijeće prisustvovala je i pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martina Gregurović Šanjug koja je naglasila važnost humanitarne djelatnosti u ovo predblagdansko vrijeme s kakvom se upravo Udruga onkoloških pacijenata, Udruga Europa Donna i Zagorska lipa protiv raka mogu pohvaliti.

- Danas palimo drugu adventsku svijeću koja simbolizira ljubav. Ljubav prema našim bližnjima možemo pokazati na način da ih potaknemo da više vode računa o svom zdravlju, svojim preventivnim pregledima, ali isto tako i da sami vodimo računa o svojem zdravlju i osiguramo što više sretnih trenutaka uz svoje najbliže – poručila je Gregurović Šanjug. Predsjednik Zagorske lipe protiv raka Stanko Belina istaknuo je nadu da će ovo vrijeme u kojem se malo družimo i kada se sve otuđilo što prije proći.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook