Prethodni članak
Sljedeći članak

Mališani iz vrtića oslikavali košnice na Korzu

Za provedbu aktivnosti uključeni su članovi volonteri Hrvatske pčelarske službe 112...


U organizaciji Udruge pčelara i građana Pčelarstvo online i predsjednika udruge Antuna Karlovića, na varaždinskom Korzu se održalo oslikavanje košnica na koje su se odazvali vrtićarci, a nastavilo se u predvorju kina Gaj gdje su izloženi radovi učenika nižih razreda osnovnih škola s područja Grada Varaždina. U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Varaždin, u kinu Gaj besplatno je prikazan sinkronizirani kultni film „Pčelica Maja“. Djeci se u oslikavanju košnica pridružio i varaždinski umjetnik Robert Garafolić.

 

„Zahvaljujem Antunu Karloviću na trudu koji je uložio kako bi se po prvi puta u Varaždinu održalo obilježavanje Svjetskog dana pčela na ovaj način. Ovo je prelijepa priča da na poseban način, uz djecu, obilježimo taj dan. Pčelice šire život. Uzrečica kaže da ako nestane pčela, nestat će života, onda nam je jasno koliko je važno osvijestiti tu važnost pčela za nas i zaštititi ih. Drago mi je što su ovdje danas djeca iz vrtića koja oslikavaju košnice i od malena uče o pčelama, njihovom doprinosu u okolišu i njihovoj zaštiti. Istraživanja pokazuju da se smanjuje brojnost pčela u svijetu, da su mnoge vrste ugrožene i to moramo zaustaviti.  Želim našim mališanima da budu kreativni i maštoviti u oslikavanju košnica.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

 

Za provedbu aktivnosti uključeni su članovi volonteri Hrvatske pčelarske službe 112 - Gradske pčelarske službe koji djeluju u sklopu udruge Pčelarstvo online. U obilježavanje ovog važnog dana uključile su se osnovne škole s područja Varaždina, dječji vrtići i Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook