Prethodni članak
Sljedeći članak

Mali kreativci, prijavite se i osmislite logo Dječjeg dana!

Grad Krapina objavio je natječaj za osmišljavanje loga Dječjeg dana u sklopu manifestacije 'Tjedan kajkavske kulture i Festival kajkavskih popevki'


Grad Krapina objavio je natječaj za osmišljavanje loga Dječjeg dana u sklopu manifestacije 'Tjedan kajkavske kulture i Festival kajkavskih popevki' koji se svake godine održava početkom rujna u Gradu Krapini.

Poticanje na kreativno izražavanje

– Natječaj je za najveće kreativce među nama, naše najmlađe. Željeli bismo da nam osmisle logo Dječjeg dana i da im brže prođe ovo izazovno vrijeme koje provode kod kuće. Kako ove godine Festival slavi svoj 55. rođendan željeli bismo da naši najmlađi i najkreativniji Krapinčani osmisle logo svojeg dana, dječjeg četvrtka koji je svake godine u najpoznatijem rujanskom festivalskom tjednu obojan najdivnijim bojama dječjih osmijeha. Tada krapinske udruge, predvođene Društvom „Naša djeca“ Krapina, u središnjem gradskom parku organiziraju brojne kreativne i animacijske radionice i igraonice za djecu te brojne druge aktivnosti namijenjene djeci predškolskog i školskog uzrasta. Dječji dan u Tjednu kajkavske kulture Krapina završava tradicionalnim dječjim koncertom “Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu» u Festivalskoj dvorani – kažu u Gradu Krapini.

Ciljevi natječaja su izrada vizualnog identiteta (loga/ znaka) Dječjeg dana u sklopu manifestacije „Tjedan kajkavske kulture i Festival kajkavskih popevki“ te poticanje djece na kreativno izražavanje. Natječaj je otvoren do 30. travnja, a u njemu mogu ravnopravno sudjelovati djevojčice i dječaci od 1. do 8. razreda osnovnih škola s područja Grada Krapine. Na natječaj se mogu prijaviti likovni radovi, koje sudionici mogu iskazati kombinacijom slike, teksta i simbola. Logotip odnosno znak mora biti kratak, jasan i inovativan, a osnovni elementi koji bi se trebali nalaziti u budućem znaku su: naziv – Dječji dan, zaštitni znak, boje. Djeca mogu svoje prijedloge nacrtati na papiru raznim tehnikama (drvene bojice, pastele, vodene boje, tempere, flomasteri, …) ili napraviti kolaž, a grafički dizajneri najbolji rad pretvorit će u dizajn logotipa i vizualni identitet, kažu u Gradu. Rad se može prijaviti individualno ili u grupi vršnjaka, a isti prijavitelj na natječaj može poslati dva rada.

Izložba pristiglih radova

 Prijave će ocjenjivati posebno stručno Povjerenstvo. Iz Natječaja će biti isključeni radovi pristigli nakon njegova zaključenja, kao i radovi koji promiču netoleranciju i nasilje. Najbolji radovi prema procjeni posebnog stručnog povjerenstva bit će reproducirani u knjižici koja će se izdati u okviru „Tjedna kajkavske kulture i Festivala kajkavskih popevki“. Tri najbolje ocijenjena rada bit će nagrađena, a odabrani rad, uz posebnu nagradu, bit će posebno prezentiran preko medija i krasit će plakate s programom Dječjeg dana te biti zastupljen i na promotivnim materijalima u sklopu „Tjedna kajkavske kulture i Festivala kajkavskih popevki“ (jumbo plakati, letci, plakati). Prijavitelji se obvezuju da će autorska prava prikazivanja i tiskanja ustupiti bez naknade. Pristigli dječji radovi se ne vraćaju. Od pristiglih radova organizirat će se posebna izložba u okviru „Tjedna kajkavske kulture i Festivala kajkavskih popevki“. Prijavom na Natječaj dječji umjetnici pristaju da se njihovi radovi koriste u promotivne svrhe u sklopu „Tjedna kajkavske kulture i Festivala kajkavskih popevki“. Radovi se mogu poslati poštom na adresu: GRAD KRAPINA, Natječaj za logo Dječjeg dana, Magistratska 30, 49000 Krapina ili na e-mail: info@krapina.hr. najkasnije do 30. travnja 2020. godine. Pitanja, pojašnjenja ili bilo kakva pomoć dostupni su na mailu krapina@krapina.hr.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na dijelu dionice autoceste A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h, zbog jakog vjetra.  Zbog radova i privremene regulacije prometa na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program