Prethodni članak
Sljedeći članak

Makedonac sa slovenskom adresom 'pao' s drogom i oružjem u Varaždinu


PU Varaždinska jučer je objavila informaciju o pronalasku droge i oružja.

''U četvrtak, 12. siječnja, policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u Varaždinu, u Ulici hrvatskih branitelja, tijekom provođenja zadaća na suzbijanju zlouporabe droga,  pristupili provjeri identiteta nepoznate muške osobe te pregledu osobnog vozila slovenskih nacionalnih oznaka kojim se isti koristio.

Provjerom identiteta utvrđeno je da se radi o 21-godišnjem državljaninu Sjeverne Makedonije s prijavljenim prebivalištem na području Republike Slovenije. Budući da je predmetni odbio omogućiti policijskim službenicima pregled osobnog vozila, u petak, 13. siječnja  od strane Županijskog suda u Varaždinu izdan je nalog za pretragu spomenutog vozila.

Izvršenom pretragom vozila u istom je pronađeno 12 paketa sa sveukupno 10.915 grama droge marihuane, jedna automatska puška PPŠ-41, sovjetske proizvodnje, s pripadajućim spremnikom te jedan revolver nepoznate marke i modela.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske nad 21-godišnjakom provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama te kaznenih djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.'' – piše policija u priopćenju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook