Prethodni članak
Sljedeći članak

Mače dogodine dobiva novi vrtić

Među najznačajnije stavke ubraja se završetak i početak rada dječjeg vrtića te planirani trošak osoblja i zaposlenika u iznosu od 500.000 kuna za prva četiri mjeseca rada


Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Mača izglasan je proračun za iduću godinu kao i prva izmjena i dopuna proračuna 2020. Proračun Općine Mače rebalansom je s planiranih 27 milijuna kuna smanjen na 12 milijuna 481 tisuću kuna.

Bili smo pažljivi gospodari i nismo se zalijetali'
- Rebalansom su poravnati stvarni troškovi ove godine, u odnosu na planirane i financijske priljeve. Proračun je bio veliki jer je u njemu bila planirana cijela investicija dječjeg vrtića, a sada smo dio sredstva prebacili za sljedeću godinu u kojoj će vrtić biti završen i otvoren. U ovoj godini uloženo je oko 3 milijuna, a u idućoj u kojoj se planira i završetak i ostatak od 6 do 7 milijuna kuna. Također, izostala su neka planirana sredstva iz EU fondova i državnog proračuna. Nadali smo se da će se otvoriti mjera 7.2.2. gdje smo planirali prijaviti cestu 'Mače pod brijeg', no, međutim tog natječaja nije ni bilo, pa smo tu stavku maknuli. Iz proračuna su maknuti neki projekti jer se nismo htjeli pažnjom dobrog gospodara zalijetati i ušli smo samo u investicije kod kojih smo ostvarili sufinanciranje. Poput projekta sanacija dvaju klizišta koje su Hrvatske vode sufinancirale sa 65 posto, uređenje ceste Kuti Grabe uz pomoć Ministarstva graditeljstva i izmjene Led rasvjete – pojasnila je načelnica Mladenka Mikulec. Stavka za uređenje poučne staze u iznosu 640.000 kuna također prebačena je u iduću godinu.

Najvažnije investicije u 2021.
Iz vlastitih sredstava financirana je izgradnja dječjeg igrališta, investicija koja je pri kraju, također su smanjene stavke za neke manifestacije i reprezentacije koje ove godine nisu odrađene i bile nužne, i s obzirom na epidemiološku situaciju. S druge strane, povećana su izdvajanja za komunalne akcije po mjesnim odborima. Mače u iduću godinu ulazi s proračunom od 18, 4 milijuna kuna. - Među najznačajnije stavke ubraja se završetak i početak rada dječjeg vrtića te planirani trošak osoblja i zaposlenika u iznosu od 500.000 kuna za prva četiri mjeseca rada. Otvaranje se planira u rujnu 2021. U idućoj godini ćemo i dalje asfaltirati lokalne ceste, planira se i druga faza preasfaltiranja ceste Kuti – Grabe, uređenje ceste prema crkvi s prijavom na neki od natječaja i uređenje javne rasvjete.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook