Prethodni članak
Sljedeći članak

Lucija je učenica 2. razreda iz Tuhlja. Boluje od leukemije i potrebna joj je transplatacija koštane srži

Pomozimo joj u borbi protiv teške bolesti davanjem krvi na tipizaciju


Lucija, učenica 2. razreda OŠ Lijepa naša iz Tuhlja nalazi se na liječenju na onkološkom odjelu bolnice Rebro. Boluje od leukemije i za ozdravljenje joj je potrebna transplatacija koštane srži. Pomozimo joj u borbi protiv teške bolesti davanjem krvi na tipizaciju, napisali su iz Općine Tuhelj.

Testiranju mogu pristupiti svi u dobi od 18 do 40 godina bez liječničke uputnice.

Tipizaciju tkiva (tj. vađenje epruvete krvi) možete napraviti u sljedećim ustanovama:

– KBC Rebro (Kišpatićeva 12, zelena zgrada, suteren, soba br. 9, svakim radnim danom od 8 do 14 sati)

– Zavod za transfuziju krvi (Zagreb, Petrova 3, u vremenu od 7:30 – 19:00 sati i subotom od 7,30-15,00 sati)

Prilikom davanja krvi, potrebno je napomenuti da se daje za Luciju Barac.

- Također, pregovara se sa Zakladom Ana Rukavina o organizaciji davanja krvi na tipizaciju u Tuhlju, no o tome ćemo Vas obavijestiti na vrijeme. U zadnje vrijeme Zaklada Ana Rukavina nije organizirala davanja na terenu radi epidemije koronavirusa, no nadamo se da će se s poboljšanjem epidemiološke situacije ponovno pokrenuti terensko davanje krvi - rekli su iz Općine Tuhelj.

Za sve dodatne informacije molimo da kontaktirate ravnateljicu OŠ Lijepa naša i predsjednicu Društva naša djeca Tuhelj gđu Snježanu Romić na mob. 091/4541377 ili Jedinstveni upravni odjel Općine Tuhelj na 049/556-105 ili 049/557-244.

 - Odazovite se na ovu akciju u što većem broju! Molimo Vas da budete humanist, da odvojite nekoliko sati i da davanjem krvi na tipizaciju, povećate mogućnosti za pronalazak donora. Lucija je jaka i hrabro se bori zajedno sa svojom obitelji koja prolazi teške dane. Vjerujem u veliko srce naših sumještana, lijek je u nama - poručio je načelnik općine Tuhelj Mladen Hercigonja.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook