Prethodni članak
Sljedeći članak

LUČ ZAGORJA: Kapaciteti su im gotovo popunjeni, a njihovi cijepljeni, kastrirani, strilizirani i socijalizirani psi čekaju nove vlasnike i topli dom

Sklonište će tijekom prosinca održavati online predavanja za osnovnoškolce o problematici napuštenih životinja


Sklonište za nezbrinute životinje ‘Luč Zagorja’ u Selnici jedina je ustanova na području Krapinsko-zagorske županije koja prihvaća sve napuštene životinje bez obzira na dob ili spol, ustanova gdje te životinje dobivaju adekvatnu veterinarsku skrb te budu smještene do njihovog trajnog udomljenja.

U ožujku ove godine u organizaciji Skloništa održana su predavanja svim razredima AGM Zabok na temu problematike napuštenih životinja te na koji način prevenirati prekomjerno razmnožavanje i stvaranje novih, neželjenih i naposljetku napuštenih životinja. Predavanja su održana u sklopu provedbe projekta iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja inicijativom učenika 3. razreda, pod vodstvom mentorice Katarine Halambek Švec, prof. te voditeljice skloništa vet. teh. Mirjane Zajec i dr. med. vet. Krunoslava Bodalca. - Kroz održanih 9 predavanja upoznali smo učenike s našim skloništem, što učiniti u situaciji kada se pronađe napuštena ili izgubljena životinja, što se sa životinjom dešava po dolasku u sklonište, dotakli smo se i virusnih bolesti te naposljetku koji je način i proces udomljavanja životinje iz skloništa za nezbrinute životinje 'Luč Zagorja'. Ostali smo ugodno iznenađeni iskazanom zainteresiranošću te spremno i s veseljem odgovarali na postavljena pitanja – kaže Krunoslav Bodalec.

Nažalost, usprkos uspješnosti navedene akcije te naumom da se isto održi i u drugim školama diljem Krapinsko-zagorske županije, kako osnovnim tako i srednjim, zbog pandemije koronavirusa i kako bi zaštitili sebe i naše najvrjednije generacije školaraca isto je bilo obustavljeno. - Međutim, i za to smo pronašli rješenje te ćemo tako u prosincu ove godine održati predavanja za osnovne škole na daljinu pomoću aplikacije Zoom – kažu. Predavanja će održati dr. med. vet. Krunoslav Bodalec prilagođena navedenom uzrastu. - Ovim putem želimo skrenuti i pažnju široj javnosti kako je sklonište praktički napunilo svoje kapacitete te molimo sve odgovorne osobe da iskoriste akciju kastracije i sterilizacije mačaka u Veterinarskoj ambulanti Oroslavje i Zlatar. Isto tako apeliramo na sve sadašnje i buduće vlasnike kućnih ljubimaca da savjesno i odgovorno postupaju prema zajednici, da prilikom odluke o nabavci kućnog ljubimca posjete sklonište, nazovu na broj telefona ili barem prolistaju galeriju web stranice skloništa https://skloniste-luc-zagorja.com/ te posjete facebook i instagram stranicu skloništa 'Luč Zagorje' za sve najnovije informacije i ljubimce koji su spremni i čekaju nove vlasnike – pozivau iz Skloništa. Psi su većinom mješanci, dobnih uzrasta 3 mjeseca do 10 godina, pregledani, cijepljeni, čipirani te kastrirani/sterilizirani ovisno o spolu. Sklonište se nalazi u općini Marija Bistrica, Selnica bb. Kontakt brojevi mobitela su: 091/3300-573 Mirjana te 091/3300-588 Krunoslav za sve dodatne informacije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook