Prethodni članak
Sljedeći članak

Lokalni volonterski centar 'Orkas' obilježio Dan volontera: Dodijeljene nagrade najboljima


Međunarodni dan volontera prilika je za pojedinačne volontere, zajednice i organizacije za promociju svojih doprinosa razvoju na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera.

Udruga mladih Feniks u sklopu Lokalnog volonterskog centra "Orkas" povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera u Gradskoj knjižnici Oroslavje dodijelila je volonterske nagrade za najbolje volontere u određenim kategorijama.

Nagrada za najvolonterku u kategoriji mladih dodijeljena je Marti Mrzljak. Marta je učenica srednje škole Oroslavje. Uz svoje obaveze u našoj udruzi sudjelovala je u projektu pomoć u učenju.

Nagrada za najvolonterku u kategoriji odraslih dodijeljena je Jasni Balaško. Jasna je profesorica povijesti i sociologije, spisateljica a ponajviše zaljubljenica u ovaj naš kajkavski zavičaj. Pomoću svojih priča i slikovnica ne dopušta da povijest našeg kraja i gradova padne u zaborav. Jasna je do sada, uz tri knjige kratkih priča, izdala četiri slikovnice, od kojih su tri o Mišku - ribici koja upoznaje djecu s prapovijesnim svijetom plivajući Krapinom, Bednjom i Sutlom.

Nagrada za najbolju organizaciju civilnoga društva dodijeljena je Multimedijalnom centru „STUB-KLUB“ . Osnovan je 1996. godine kao klub mladih u svrhu postizanja generacijskih potreba mladih u Stubici i Zagorju. S obzirom na rast i razvoj mijenja ime u multimedijalni centar mahom kao udruga mladih i za mlade, ali i za djecu i sve građane. Kroz likovne, kreativne radionice otkrivaju se mladi, nadareni talenti, a kroz glazbene, informatičke foto-video i druge multimedijalne aktivnosti, korisnicima se omogućava slobodno vrijeme i vanškolske aktivnosti. Nakon obnove stare zgrade žandarnerije u Topličkoj 7, zgrada postaje kulturno turistički informativni centar, a STUB-KLUB zasluženo dobiva nove prostorije na katu zgrade te se na taj način udruzi omogućava da i dalje provodi svoje projekte i programe.

Nagrada za najbolju ustanovu/instituciju, dodijeljena je Gradskoj knjižnici Oroslavje. Osim redovnih aktivnosti, ustanova kroz sve godine svog postojanja provodi i sudjeluje u različitim i brojnim humanitarnim i volonterskim aktivnostima.

Nagrada za najbolju provedenu volontersku akciju dodijeljena je Društvu Naša djeca Oroslavje. Trenutno se provodi humanitarna akcija „Svatko ima svojeg anđela“ kojoj je cilj prikupljanje paketića tj. poklona potrebitoj djeci te da im uljepšamo ovaj Božić pa da i oni osjete da su nam važni. Svaki poklon treba sadržavati proizvode za osobnu higijenu, školski pribor, igračke, odjevni predmet te malo slatkiša. Na Vama je da odlučite što želite pokloniti, nema potrebe za skupim poklonima. Neka budu od srca!!! Akcija traje do 16. prosinca 2022. godine. Sve opširnije podatke možete pronaći na njihovoj Facebook stranici. Čestitke svim volonterima i puno sreće u budućem radu!

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook