Prethodni članak
Sljedeći članak

Loborci odabrali ime novog dječjeg vrtića

Loborski vrtić bit će površine 916 četvornih metara, a u njemu će se moći smjestiti 80-ero djece u tri odgojne grupe predškolskog uzrasta te jaslička grupa


Stanovnici općine Lobor izabrali su ime za svoj novi dječji vrtić u izgradnji. Zvat će se Ivančica. Odlučili su tako Loborci putem anketnog upitnika. Nekoliko prijedloga imena ponudila je Općina, zatim su svoje prijedloge ponudili i mještani, nakon čega je krenulo glasovanje.

Dva kruga glasovanja

- Nakon drugog kruga glasovanja za ime našeg dječjeg vrtića u Loboru, obavještavam da ste izabrali ime Dječji vrtić "Ivančica". Sada nam slijedi registracija vrtića i s veseljem možemo očekivati početak rada u mjesecu rujnu – objavila je načelnica Ljubica Jembrih. Loborski će vrtić imati površinu od 916 četvornih metara, a u njemu će se moći će se smjestiti 80-ero djece u tri odgojne grupe predškolskog uzrasta te jaslička grupa.

Podsjetimo, vrijednost projekta je 9,7 milijuna kuna, a Općina Lobor dječji je vrtić prijavila na natječaj za provedbu Mjere 7.4.1. te preko Ministarstva poljoprivrede, odnosno Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju time osigurala 7,44 milijuna kuna. Lobor do sada vrtić nije imao.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook