Prethodni članak
Sljedeći članak

Lijepo priznanje za kineziologinju iz Donje Stubice

Sandra Belinić dobitnica je Godišnje nagrade za doprinos razvoju školskog sporta u RH za školsku godinu 2021./2022.


Profesorica kineziologije iz Donje Stubice, Sandra Belinić, prava je pokretačica i žena snažne energije. Prepoznao je to i Hrvatski školski sportski savez koji joj je na preporuku Sportsko-školskog saveza KZŽ dodijelio Godišnju nagradu za doprinos razvoju školskog sporta u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2021./2022.

Sandra je profesorica kineziologije u osnovni školama u Zlatar Bistrici i Mariji Bistrici, gdje je veliki broj djece uspjela uključiti u sportske aktivnosti. U Zlatar Bistrici imao i vježbaonicu za djecu svih uzrasta. Paralelno provodi dva projekta, „Sportski praznici“ i „Vrtim zdravi film“. U projektu „Sportski praznici“ zajedno sa svojim kolegom Mislavom Crnkovićem četiri tjedana tijekom ljetnih praznika u Zlatar Bistrici daje razne sportske programe i uključuje ih u velik broj sportskih aktivnosti, ovisno o njihovim afinitetima. U sklopu projekta „Vrtim zdravi film“ Sandra predaje djeci o zdravoj prehrani, koja je itekako važna, ali nažalost poprilično zanemarena.

Uz to Sandra vodi prstiće u NK Stubica već tri godine, a od ove je jeseni unutar NK Bistra pokrenula žensku nogometnu sekciju. Krenula je s petnaestak djevojčica i djevojaka, a sada ih na popisu ima čak 33. Posebno joj je drago što je u nogometu aktivna i njega šestogodišnja kćerkica Issa.

-Iako su nagrade drage i poticajne, sve ovo što radim ne radim radi njih. Potiče me velika ljubav prema sportu koju pokušavam prenijeti i na svoje učenike. Hvala kolegama koji su me predložili za nagradu – riječi su Sandre Belinić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook