Prethodni članak
Sljedeći članak

LADO oduševio u Mariji Bistrici

Korizmenim koncertima Ansambl LADO obilježava 75. obljetnicu umjetničkog rada


 ''O, Isuse daj mi suze'' korizmeni je koncert Ansambla LADO kojim je programski počelo obilježavanje 75. obljetnice umjetničkog djelovanja jedinog profesionalnog folklornog ansambla u Hrvatskoj.

Korizmeni program ponovno je na repertoaru nakon dvije sezone izvođenja nagrađivanog uskrsnog programa ''Veliko je sad veselje – hrvatske uskrsne pučke popijevke''.  Impresivni vokalni koncerti na rasporedu tijekom ove Korizme, a čast da bude domaćinom prvog koncerta pripala je Bazilici MBB-e u Svetištu u Mariji Bistrici.

Program je donio pomno odabrane korizmene napjeve zabilježene u šokačkim selima u Hrvatskoj, ali i u južnoj Mađarskoj i Vojvodini. Crkveno pučko pjevanje Slavonije, Srijema i Baranje nalazi se na Listi zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Korizmeni program ''O, Isuse daj mi suze'', baziran na istoimenom studijskom albumu Ansambla LADO, nagrađen je 2013. Porinom za najbolji album duhovne glazbe. Osim navedene umjetničke i kulturne vrijednosti, duhovna dimenzija ovog programa dovoljan je motiv publici da se pridruži ovom jedinstvenom koncertnom doživljaju, uvodu u raznolike programe koje Ansambl LADO sprema u ovog godini.  

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook