Prethodni članak
Sljedeći članak

KULTURNA SURADNJA S TURSKOM: Gornjostubička delegacija na sastanku sa saborskim zastupnikom Richemberghom

Tema sastanka bilo je gostovanje KUD – a 'Matija Gubec' na festivalu u Turskoj u srpnju


Delegacija Gornje Stubice u ponedjeljak je u Zagrebu održala sastanak sa predsjednikom Hrvatsko – turske udruge prijateljstva i saborskim zastupnikom Goranom Beusom Richemberghom.

Tema sastanka bilo je gostovanje Kulturno – umjetničkog društva 'Matija Gubec' iz Gornje Stubice na festivalu folklora u Turskoj u srpnju ove godine. O putovanju u Tursku te budućoj suradnji u području kulture s Beusom Richemberghom razgovarali su načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, predsjednik KUD – a 'Matija Gubec' Božidar Sačer te savjetnik KUD – a za suradnju s balkanskim zemljama Vedat Zogjani, preko kojega je gornjostubičko društvo već ostvarilo gostovanja i suradnje s društvima iz Kosova i Albanije.

Predsjednik Hrvatsko – turske udruge prijateljstva ponudio je Gornjostubičancima pomoć oko organizacije putovanja u Tursku, kao i nastavak suradnje u kulturi.

Inače, KUD 'Matija Gubec' početkom srpnja gostovat će na 33. Nacionalnom kulturno – umjetničkom festivalu u Turskoj u gradu Inegölu u provinciji Bursa, gdje će predstavljati boje Stubice i Zagorja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook