Prethodni članak
Sljedeći članak

Kubure, pištole, mužari pa i zračnice moraju se prijaviti policiji

Rok je do 21. lipnja 2019., a ako ne prijavite, oružje ćete posjedovati nelegalno

  • foto: arhiva

    foto: arhiva


Policija obavještava sve pravne osobe, obrte, udruge i građane da Ministarstvu unutarnjih poslova podnesu zahtjev za označavanje ručnog i ostalog oružja iz kategorije „C“ koje služi za izvođenje glasnog pucanja, pravilnikom o načinu ispitivanja i označavanja vatrenog oružja, oružja iz kategorije „C“ i naprava, propisano je da oružje iz kategorije „C“, koje se nalazi u posjedu pravnih osoba ili obrta, udruga ili građana, a služi za izvođenje glasnog pucanja mora prijaviti i označiti u propisanom oznakom,odnosno, najkasnije do 21. lipnja 2019. godine.

U kategoriju 'C' spada oružje kao što su kubure, pištole, puške, mužari ili slično oružje koje služi za izvođenje glasnog pucnja te policija obavještava sve pravne osobe, obrte i udruge, kao i građane da Ministarstvu unutarnjih poslova odnosno Policijskoj postaji ili policijskoj upravi prema mjestu prebivališta podnesu zahtjev za označavanje ručnog i ostalog oružja iz kategorije 'C'.

Ministarstvo unutarnjih poslova će za svako označeno oružje iz kategorije „C“, koje služi za izvođenje glasnog pucanja, nakon označavanja izdati Potvrdu o označenom oružju kategorije „C“ te će je dostaviti vlasniku oružja.

- Isto tako obavještavamo sve koji posjeduju zračno oružje, odnosno zračne puške ili zračne pištolje, kako su takvo oružje dužni prijaviti u Policijsku postaju ili Policijsku upravu prema mjestu prebivališta, jer je takvo oružje prebačeno iz „D“ kategorije u „C“ kategoriju, te samim tim postoji i obaveza prijavljivanja takvog oružja - rekli su iz policije i pritom napominuli da ukoliko se zahtjev za označavanjem oružja „C“ kategorije ne podnese u propisanom roku, oružje će se smatrati nelegalnim, te će vlasnicima takvog oružja ono biti oduzeto, a protiv odgovorne osobe, odnosno vlasnika oružja pokrenut će se prekršajni postupak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb do 06:00 sati ujutro, zbog pregleda tunela, prekinut je promet od čvora Delnice do čvora Oštrovica u smjeru Rijeke. Obilazak je starom cestom (DC3). U smjeru Zagreba vozi se nesmetano. Kroz tunel Učka do 05:0...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program