Prethodni članak
Sljedeći članak

KRIŽNI PUT DUG 12 KM: Vjernici hodali od Začretja do Velikog Trgovišća


Pedesetak vjernika propješačilo je u subotu prije podne više od 12 kilometara na tradicionalnom, 4. po redu  Križnom putu vjernika župa Sveti Križ Začretje, Zabok, Veliko Trgovišće i Velike Erpenje, koji je obuhvatio hod njihovim župama.

Okupljeni vjernici svoj hod su započeli molitvom i pjesmom u župnoj crkvi Uzvišenja svetog Križa u Svetom križu Začretju gdje ih je pozdravio domaćin, preč. dekan Vladimir Drnetić,  koji je predmolio  prvu postaju križnoga puta.

 

Svoj hod prema ostalim postajama križnoga puta predvodili su Vladimir Drnetić, dekan i župnik župe Uzvišenja sv. Križa, vlč. Branko Risek, župnik župe sv. Jelene Križarice i vlč Luka Slijepčević, župnik župa BDM od Sedam Žalosti u Velikom Trgovišću i župe sv. Tri Kralja u Velikoj Erpenji.

 

Svi zajedno ujedinjeni susreli su se na završnoj postaji u kapeli sv. Jurja u Jezeru Klanječkom, župi Veliko Trgovišče sa sv. Misom koju je predslavio preč. Dekan Vladimir Drnetić.

 

Na kraju misnoga slavlja zahvalu okupljenim vjernicima uputio je vlč. Luka Slijepčević.  Preč. Drnetić je također zahvalio subraći svećenicima vlč. Branku i vlč. Luki na podrški i inicijativi oko same organizacije ovog hoda kroz ove tri župe.

.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook