Prethodni članak
Sljedeći članak

Krišto kazneno prijavila Šeksa za prijetnje: 'Rekao mi je da je mnoge ubio i ušutkao'


Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto u četvrtak je podnijela Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv pročelnika Savjetodavnog vijeća HDZ-a Vladimira Šeksa, inače bivšeg predsjednika Sabora. Šefica stranke Odlučnost i pravednost u prijavi tvrdi da joj je Šeks prijetio tijekom susreta u srijedu u jednom zagrebačkom restoranu.

- Dana 6. prosinca 2023., oko 17:30, u restoranu Purger u Petrinjskoj ulici u Zagrebu, prišao mi je Vladimir Šeks, bivši predsjednik Hrvatskog Sabora i savjetnik premijera Andreja Plenkovića, te mi je, unoseći mi se u lice i vrijeđajući me na osobnoj razini, iznio niz prijetnji. Uz osobne uvrede rekao mi je 'da je on mnoge osobno ušutkao i ubio'. Na moje pitanje je li se time hvali, odgovorio je 'da je ponosan na to'. Na moje izjave da je razgovor završen jer me napastuje i prijeti mi, on je nastavio s prijetnjama sve dok ga saborski zastupnik Josip Šarić nije odveo iz restorana - tvrdi Vidović Krišto u prijavi. Šarić je, inače, HDZ-ov zastupnik, pomoćnik glavnog tajnika stranke.

Nastavlja dalje da se ona Šeksa ne boji, no da je Državno odvjetništvo dužno postupiti protiv Šeksa zbog funkcije koju obavlja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook