Prethodni članak
Sljedeći članak

[KRENULO SKUPLJANJE POTPISA] Potencijalni kandidati za Pantovčak moraju prikupiti po 10 tisuća potpisa


Potencijalni predsjednički kandidati od danas kreću u skupljanje potpisa za kandidaturu. Kandidati za predsjednika Republike Hrvatske su svi koji su predloženi od jedne ili više političkih stranaka registriranih u Republici Hrvatskoj i podržani pravovaljano prikupljenim potpisima, najmanje 10.000 birača, ili koji su predloženi od birača na temelju pravovaljano prikupljenih najmanje 10.000 potpisa birača.

Potpisi birača u postupku kandidiranja za izbor predsjednika Republike Hrvatske prikupljaju se na obrascu koji je propisalo Državno izborno povjerenstvo. Svaki birač može svojim potpisom podržati samo jednog kandidata za predsjednika Republike Hrvatske. Prijedlozi kandidata za predsjednika Republike Hrvatske) moraju prispjeti Državnom izbornom povjerenstvu najkasnije u roku od 12 dana od dana stupanja na snagu Odluke o raspisivanju izbora, dakle najkasnije do 3. prosinca 2019. do 24:00 sata. O točnom vremenu zaprimanja prijedloga kandidata Državno izborno povjerenstvo izvijestit će posebnim priopćenjem.

Državno izborno povjerenstvo će u roku od 48 sati od isteka roka za prispijeće prijedloga kandidata, dakle najkasnije do 5. prosinca 2019. do 24:00 sata, prihvatiti i objaviti listu kandidata za predsjednika Republike Hrvatske u svim dnevnim novinama u Republici Hrvatskoj, na Hrvatskoj radioteleviziji i na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva te će ju dostaviti u sjedišta diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske radi njezine javne objave.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook