Prethodni članak
Sljedeći članak

Kreće uređenje važne županijske ceste u Zagorju

Nakon brojnih apela


Nakon brojnih apela vlasti Općine Lobor uz potporu mještana Općine, konačno je započela obnova županijske ceste od Zlatara do središta Lobora te izgradnja nogostupa na toj dionici. Naime, nakon provođenja projekta Aglomeracije od strane Zagorskog vodovoda, spomenuta županijska cesta ostala je u lošem stanju i vapila je za hitnom obnovom što je često u javnosti isticala načelnica Općine Ljubica Jembrih uz podršku mještana.

- Često smo ukazivali na nužnost kvalitetne sanacije naše ceste nakon projekta Aglomeracije. Spomenuta županijska cesta je žila kucavica našeg Lobora i cijele općine. Osim što je cesta bila u izuzetno lošem stanju samim time predstavljala je i potencijalnu opasnost za najranjivije skupine u prometu, bicikliste i naše najmlađe. Uređenjem ceste i izgradnjom nogostupa sada će se i to izmijeniti - naglasila je saborska zastupnica i načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih, ističući zadovoljstvo što se uređenjem prometnice konačno započelo. Što se tiče same dinamika radova, nakon rješavanja odvodnje i izgradnje nogostupa, počinje rekonstrukcija kompletnog kolničkog zastora županijske ceste 2128 od benzinske postaje Petrol do Lobora, odnosno ulaska prema groblju.

Značajni dio sredstava za uređenje prometnice i izgradnju nogostupa osiguralo je i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Naime, saborska zastupnica i načelnica Jembrih osobno je pri spomenutom Ministarstvu reagirala da je uređenje prometnice nakon Aglomeracije loše izvedeno te da prometnica treba novu i potpunu obnovu. - Ovo je sada potpuno novi projekt, drugi izviđači i drugi nadzor za koji sam se zalagala putem Ministarstva. Vjerujem da će se sada paziti na kvalitetu izvedbe što, nažalost nije bio slučaj kada je Zagorski vodovod provodio projekt Aglomeracije - zaključila je saborska zastupnica i načelnica Jembrih te zamolila mještane za razumijevanje i strpljenje prilikom izvođenja radova. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook