Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapinsko – zagorska županija dijeli zabrinutost najmanje 1.500 građana koji su potpisali peticiju za povećanje sigurnosti na spojnoj cesti Zabok – Krapina

Apeliramo na Hrvatske ceste da naprave sigurnosnu analizu novih križanja te da ponovno razmotre zahtjeve za povećanje sigurnosti prometa, odnosno prije svega za uređenje novih križanja izgradnjom kružnog toka, stoji u priopćenju


Kao što smo već pisali, nezadovoljni mještani Svetog Križa Začretja za danas su najavili prosvjed zbog puštanja u promet druge faze nove dionice spojne ceste od Začretja do Lepajci. Kažu da je preopasna, posebice zbog neadekvatnog osiguranih križanja. Prosvjed građana održat će se u 18 sati na opasnom raskrižju Ulice Marije Jurić Zagorke i spojne ceste D1 pod nazivom „Jer naši životi su važni! Zaštitimo našu djecu, nek se čuje i naš glas”.

Iz Ureda župana Krapinsko – zagorske županije stiglo je priopćenje na temu sigurnosti prometa na dionici nove ceste Sveti Križ Začretje – Lepajci, kojeg prenosimo u cijelosti:

‘Krapinsko-zagorska županija dijeli zabrinutost roditelja djece koja pohađaju Osnovnu školu Sveti Križ Začretje, Općine Sveti Križ Začretje i najmanje 1.500 zabrinutih građana koji su potpisali peticiju za povećanje sigurnosti na spojnoj cesti Zabok – Krapina. Nedavnim puštanjem u promet dionice ceste Sveti Križ Začretje – Lepajci stvorila su se dva opasna raskrižja s postojećim prometnicama, a posebno je zabrinjavajuće što su upravo tu putevi kojima djeca svakodnevno prolaze na putu do škole.

Dakako da smo zadovoljni što se nastavljaju projekti cestogradnje na području Krapinsko-zagorske županije, no prioritet nam je sigurnost svih stanovnika naše županije i stoga još jednom pozivamo investitora da posveti punu pažnju sigurnosti prometa na navedenoj dionici. Apeliramo na Hrvatske ceste da naprave sigurnosnu analizu novih križanja te da ponovno razmotre zahtjeve za povećanje sigurnosti prometa, odnosno prije svega za uređenje novih križanja izgradnjom kružnog toka. Uvjereni smo da će ova analiza pokazati opravdanost zahtjeva i u najkraćem roku dovesti do njihovih ispunjenja, a sve zbog omogućivanja sigurnog sudjelovanja u prometu svih sudionika, a posebno onih najmlađih.
Ured Župana’

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook