Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapinčanka Arijana o Izboru za Miss Universe: 'Bio je to pritisak, ali i velika čast i mislim da sam odlično predstavila svoju zemlju'

Nakon što su se slegli dojmovi s Izbora za Miss Universe u SAD – u, s našom predstavnicom, Krapinčankom Arijanom Podgajski, porazgovarali smo o cijelom iskustvu jednog takvog glamuroznog događaja i vidicima koje joj je on otvorio


ZL: Kako je prošao Izbor u New Orleansu? Što su sve podrazumijevale pripreme za sami Izbor, tko te savjetovao? Kako si se osjećala na jednoj takvoj svjetskoj pozornici, kao jedina predstavnica svoje zemlje? Jesi li imala tremu? Jesi li zadovoljna plasmanom, kao i prezentacijom sebe, svoje zemlje i svojeg kraja?

Arijana: U našoj se zemlji natjecanja ljepote često smatraju nečim negativnim, pa čak i jedan Miss Universe koji je u ostatku svijeta “big deal”. Nisam imala učitelja catwalka, osobnog trenera, stilistu i druge ljude koji uvelike pomažu pri pripremama kao većina djevojaka iz ostalih zemalja, tako da ne mogu biti više ponosna na sebe nego što jesam. Neću zaboraviti moment kada sam sletjela u New Orleans i krenula po svoje kofere, a Miss Universe fanovi koji su tamo 'kampirali' kako bi nas dočekali su me počeli snimati i govoriti 'Croatiaa, Croatiaaa..'. Jedna posebna euforija! Tek kada izađete iz granica Lijepe naše shvatite veličinu takvog događaja. Obzirom da je mnogo milijuna dolara uloženo u jedan takav projekt itekako je glamurozan, a o nama su tamo brinuli na najbolji mogući način. A što se tiče ulaska u Top 16, nas je tamo bilo 86 predivnih djevojka, svaka sa svojim kvalitetama, a 70 ostaje bez plasmana. Mislim da sam odlično predstavila Hrvatsku, ispred, a i iza kamera, tako da nemam što žaliti. Možda se nisam vratila s plasmanom, ali u srcu imam jednu predivnu uspomenu i neka draga prijateljstva za koja se nadam ih neće daljina ugasiti. Što se tiče izbora i savjetovanja, tu mi je najviše pomogla moja direkcija i neke od bivših misica. Moram priznati da začudo nisam imala tremu, pretpostavljam da je tako zato što sam bila u istoj situaciji kao ostalih 85 djevojaka pa se nisam osjećala 'sama'. Sve smo prolazile kroz isto te bile potpora jedna drugoj. Osjećaj na pozornici bio je nevjerojatan! U tom trenutku vam puno toga prolazi glavom i nadate se samo da sve prođe u najboljem redu, tako da nisam imala puno vremena razmišljati još o milijunima ljudi koji nas gledaju, nego da dam najbolje od sebe. Ujedno je i pritisak i velika čast predstavljati svoju zemlju na jednom takvom događaju.

ZL: Što te se posebno dojmilo sa samog Izbora? Jesi li se sprijateljila s nekim djevojkama? Osjeća li se kompetencija među djevojkama i kako si to doživjela?

Arijana: Generalno mi se dojmilo cijelo to iskustvo. Sama činjenica da je 86 različitih zemalja i kultura na jednom mjestu je fascinantno. Bila je to jedna vesela i dobra grupa djevojaka tako da se kompetencija nije nimalo osjetila. Zajedno smo si pomagale i bodrile jedna drugu. Više-manje družite se sa svima, ali naravno da je svaka od nas imala djevojke s kojima se najviše družila. Moramo uzeti u obzir da nas je tamo mnogo i teško je ostvariti neki dublji odnos s baš svima, tako da je to dosta ovisilo o grupama u koje nas je organizacija stavljala, u blizini koga ste bili za vrijeme koreografija, curama s kojima ste na istom katu hotela i još mnogo drugih faktora.

ZL: Samo putovanje u New Orleans, iskustvo posjeta SAD – u, kako si sve to skupa doživjela? Jesu li putovanja nešto što bi voljela i dalje iskušavati?

Arijana: Moj put je prošao odlično. Nisam se bojala vožnje avionom, dapače, mogla bih se naviknuti. Nažalost, o New Orleansu i SAD-u ne mogu puno pričati, jer osim aerodroma nisam mnogo vidjela, ali svakako planiram opet posjetiti. Voljela bih u budućnosti još mnogo putovati. Smatram da je to najbolje potrošen novac i da nam svako putovanje širi vidike i čini nas pametnijima, barem na neki način.

ZL: Koja pozitivna iskustva ti je donijela tvoja titula, a koja negativna?

Arijana: Negativnih iskustva nisam imala, a što se tiče pozitivnih, najpozitivnije bih rekla da je samo iskustvo odlaska na izbor i imati priliku biti dio jedne takve priče.

ZL: Jesu li se već otvorile ili se otvaraju neke poslovne mogućnosti i je li faks i dalje prioritet? Kakvi su planovi?

Arijana: Faks je i dalje prioritet. Poslovne mogućnosti se otvaraju, ali bih te stvari za sad voljela zadržati za sebe.

ZL: Je li ti iskustvo titule Miss Hrvatske i iskustvo sa svjetskog izbora otvorilo neke nove vidike, perspektive?

Arijana: Smatram da mi je godina kao Miss Universe jedna škola koja vas sama po sebi uči, a kao što sam već navela, raznolikosti djevojaka i mogućnost saznanja kulture i zanimljivosti o zemlji iz prve ruke je jedno veliko blago. Također i putovanja koja sam gore spomenula. Smatram da svako novo iskustvo širi naše vidike.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook