Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapina bogatija za još jedno igralište za fitness na otvorenom!


Povodom jubilarnog 50. rođendana Hrvatske Lutrije održan je Natječaj za financiranje parkova za vježbanje, u kojem su izabrani gradovi i općine diljem zemlje. Od ukupno 178 prijava, Grad Krapina jedan je od sretnih dobitnika, odnosno Hrvatska lutrija osigurala je dio sredstava za izgradnju fitness parka u Kapeli Podravskoj.

Prijašnjih godina Grad Krapina uredio je igrališta za fitness na otvorenom kod Osnovnih škola Ljudevit Gaj i August Cesarec, kao i na sportskom centru Podgore, a sada i kod Područne škole Lepajcima.

-Sljedeće godine planiramo to nastaviti kod ostalih naših područnih škola, a nakon toga i u svim mjesnim odborima. Moramo biti svjesni da su djeca sve više zatvorena u kućama, sve više na računalima. Sve se više javlja problem pretilosti pa su ovakva igrališta bitna da potaknu na vježbanje i zdrav život – smatra Gregurović.

Objasnio je potom Gregurović kako je igralište sagrađeno uz pomoć Hrvatske lutrije jer se Grad Krapina uspješno prijavio na njihov Javni poziv.

-Vrijednost sprava je oko 15 tisuća eura, od čega je 12 tisuća eura osigurala Hrvatska lutrija – zaključio je gradonačelnik Gregurović.

Voditeljica službe korporativnog marketinga u Hrvatskoj lutriji i voditeljica projekta Ana Župić Sokol naglasila je kako je Hrvatska lutrija povodom 50. godišnjice rada pokrenula niz društveno korisnih projekata

-Jedan od tih projekata je i Natječaj za dodjelu sredstava jedinicama lokalne samouprave za opremanje parkova za vježbanje na otvorenom. Ukupno smo realizirali 20 parkova za vježbanje u 20 županija diljem Lijepe Naše. Hrvatska lutrija kontinuirano radi na projektima kojima se doprinosi lokalnim zajednicama i jako smo sretni da smo jedan takav projekt realizirali i ovdje - objasnila je Župić Sokol.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook