Prethodni članak
Sljedeći članak

„Kraljevec na Sutli će u narednom razdoblju postati veliko gradilište“

Izgradnja nogostupa od Lukavca prema Kraljevcu te sanacija klizišta u Kapelskom vrhu neki su od radova na uređenju prometne infrastrukture koji se očekuju u Kraljevcu sljedećih mjeseci, s čime nas je upoznala načelnica Općine Blanka Stipčić Berić


U prvim danima mjeseca prosinca u Kraljevcu će započeti radovi na izgradnji nogostupa od Lukavca prema Kraljevcu u dužini od 250 metara dionice. - Projekt izgradnje nogostupa je napravljen u dužini od 3 kilometra i radi se po dionicama, a mi smo odlučili raditi navedenu dionicu jer je ravni dio gdje se poprilično brzo vozi i zapravo je vrlo opasno za sve sudionike u prometu, pogotovo za djecu, koja znaju ovuda ići na biciklima ili pješice – najavila je načelnica Blanka Stipčić Berić.

Nogostup za sigurnost
Taj je projekt prijavljen na Županijske ceste te je odobreno 200.000,00 kuna. - Nažalost, suočeni smo s povećanjem cijena od 25% u odnosu na prošlu godinu kada smo izradili troškovnik, tako da će se ukupna vrijednost projekta popeti i do 590.000,000 kuna – izvijestila je načelnica Stipčić Berić te dodala da će se Općina potruditi dobiti sredstva izvana da se ta razlika pokrije. Radovi bi trebali započeti početkom prosinca, a dovršetak se očekuje početkom sljedeće godine. Nogostup će značiti veću sigurnost u prometu, prije svega za djecu. – I sama imam djecu te znam da rado idu kod škole gdje imaju sprave za vježbu i igralište te se vole tamo okupljati. Vrlo je opasno, pogotovo noću, da se s biciklima voze po toj cesti, jer se svi jako brzo voze. Zato smo prvo i krenuli upravo s tom dionicom. Već imamo spremnu prijavu za narednu dionicu, sljedećih 250 metara dalje prema centru Kraljevca. Nismo još ni završili započeto, a već spremamo sljedeće faze, tako da nemamo praznog hoda i da čim se jedno završi idemo u dalje radove – dodala je načelnica Kraljevca na Sutli.

Sanacija prometnice na Kapelskom vrhu
Općina je također prijavila na natječaj projekt popravka cesta na Kapelskom vrhu od štete uzrokovane potresima u vrijednosti od 1.300.000,00 kuna za kojeg se očekuje da će biti odobren narednih dana. – Rok izvršenja za ove radove je 30. lipnja 2023., tako da moramo biti jako brzi i ažurni te čim prije objaviti javnu nabavu te napraviti sve da se to stigne napraviti do planiranog roka. Isto tako, na Ministarstvo gospodarstva prijavili smo projekt sanacije štete od potresa na klizištu u Kapelskom vrhu kraj groblja, u vrijednosti od 724.000,00 kuna koji nam je odobren. Nadam se da će nam se svi ti radovi širom Općine odobriti čime će biti sanirana najkritičnija mjesta na prometnicama – kaže načelnica Stipčić Berić. Sav rad i trud na pripremi projekata, kaže načelnica, uskoro će biti itekako vidljivi.

– Kraljevec bi trebao biti jedno veliko gradilište. Trenutno smo u pripremnoj fazi pa to izvana gledajući, nije vidljivo, no sve ovo što smo do sada radili, uskoro će se napokon i vidjeti. Jednostavno, svaki projekt ima svoj proces, od prijave do provedbe. Mi nismo išli vlastitim sredstvima u sve te radove, jer to su strašno veliki iznosi i naprosto toliko nemamo. Stoga smo pripremili i prijavili veliki broj projekata, a sada će napokon doći na vidjelo sav trud i rad koji smo uložili u godinu dana – kaže načelnica Stipčić Berić zadovoljna radovima koji će se odvijati u Kraljevcu narednih mjeseci.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook