Prethodni članak
Sljedeći članak

Koronavirus u KBC-u Rebro: Pozitivno 10 pacijenata, 7 liječnika i 8 medicinskih sestara

U samoizolaciji je 28 liječnika i 50 medicinskih sestara

  • Patrik Macek/PIXSELL

    Patrik Macek/PIXSELL


U KBC-u Rebro u proteklih je tjedan dana bilo deset pacijenata zaraženih korona virusom, a pozitivno je i sedam liječnika te osam medicinskih sestara. U samoizolaciji je 28 liječnika i 50 medicinskih sestara, kako piše 24sata.

Svi zaraženi pacijenti premješteni su na liječenje u Kliniku za infektivne bolesti ili KB Dubrava, rekao je pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb, prim.dr. Milivoj Novak, nije riječ ni o kakvoj izvanrednoj situaciji, s obzirom da na Rebru, od početka epidemije, stalno imaju pojedinačne slučajeve zaraženih pacijenata ili osoblja. Apsolutnu sigurnost nemoguće je postići, s obzirom na broj ljudi koji na dnevnoj bazi cirkulira kroz tu bolnicu.

Prim.dr. Novak kaže da svakodnevno imaju 4500 pacijenata koji prolaze trijažu te 1200 hospitaliziranih. Ujedno, tu je i oko 6000 zaposlenih, od čega je 1250 liječnika i 1500 sestara. Dakle, u bolnici je svakodnevno više od 10.000 ljudi, pa su sporadični slučajevi COVID-a u takvim okolnostima normalna pojava. - Sve se svodi na pojedinačne slučajeve, i nemamo niti jedno veliko žarište u bolnici. Nismo ga niti imali od početka epidemije. Pozitivne pacijente uglavnom detektiramo već na hitnom prijemu, a prostorije u kojima je bio netko zaražen odmah se čiste i dezinficiraju te su već sljedeći dan ponovno u upotrebi - kaže prim.dr. Milivoj Novak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook