Prethodni članak
Sljedeći članak

KORONAVIRUS: Hrvatska gospodarska komora o utjecaju virusa na tvrtke i njihovo poslovanje

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izdalo je danas preporuku za izbjegavanje putovanja koja nisu nužna u Kinu, Koreju, Japan i u Iran. Također je objavljena informacija u koje je talijanske općine zabranjen ulaz.


Zbog širenja virusa korona u Hrvatskoj i susjednim zemljama te mogućim utjecajima novonastale situacije na domaće gospodarstvo Hrvatska gospodarska komora pokrenula je stranicu https://hgk.hr/korona na kojoj možete doznati najnovije preporuke za gospodarstvenike u vezi zaraze virusom korona.

 Na navedenoj stranici HGK je dostupna opća anketa koje članice HGK mogu ispuniti, kao i obrazac gdje mogu podrobnije opisati problem s kojim se susreću u poslovanju, kako bi u HGK stekli uvid u probleme cijele industrije te zatražili nadležne državne institucije da djeluju na otklanjanju tih problema.

 Na temelju upita članica, poštujući anonimnost tvrtki i osoba koje su postavile pitanje,  i odgovora koje dostavi Nacionalni stožer civilne zaštite RH, web HGK će se ažurirati s informacijama relevantnim za poduzetnike.

Uzimajući u obzir širenje zaraze i broj zaraženih koronavirusom, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske izdalo je 27. veljače preporuku za izbjegavanje putovanja koja nisu nužna u Narodnu Republiku Kinu, Republiku Koreju, Japan i Islamsku Republiku Iran. Također je objavljena informacija u koje je talijanske općine zabranjen ulaz.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook