Prethodni članak
Sljedeći članak

Koristila WhatsApp, pa ostala bez novaca na računu: Evo koju je veliku grešku učinila

Policija traga za počiniteljem...


Policijski službenici Postaje granične policije Novska su zaprimili prijavu 32-godišnjakinje koja je na internet oglasniku objavila oglas za prodaju te joj se 1. kolovoza putem WhatsApp aplikacije javila nepoznata osoba s kojom je dogovorila prodaju.

Nakon dogovora joj je nepoznata osoba poslala poveznicu (za koju se ispostavilo da je lažna) te je tražila da unese svoje osobne podatke i podatke s kartice tekućeg računa. Nakon što je unijela broj kartice, primijetila je da joj s računa nedostaje novac i shvatila je da je prevarena.

Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, javlja N1

Počinitelji, u komunikaciji s oštećenim osobama, najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp putem koje prosljeđuju poveznice phishing/lažiranih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe, upozoravaju iz MUP-a.

Na taj način prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartice i potom kasnije zadaju neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu. “Navedeni napadi su učestali te ponovo upozoravamo građane na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama. Pozivamo vas na dodatan oprez, a ako se smatrate oštećenima, savjetujemo da prijavu podnesete u policijskoj postaji na čijem postajnom području imate prebivalište”, poručuju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook