Prethodni članak
Sljedeći članak

Korijenje vrbi začepilo cijevi za odvodnju oborinskih voda na cesti u Radoboju

Sve cijevi u dužini od 30 metra izvađene van, očišćene te ponovno postavljene. Uređeni su i dodatni slivnici i taložnici koji će spriječiti da se ne dogodi ponovno začepljivanje cijevi


Uz nerazvrstanu cestu NC-RI10-ŽC2122-Prigorje u suradnji općine i mještana koji na tom dijelu imaju klijeti i vinograde prije desetak godina postavljene su cijevi za odvodnju oborinskih voda. Kako uz cestu rastu vrbe, nitko u trenutku postavljanja betonskih cijevi nije mogao pretpostaviti da će kroz desetak godina korijenje vrba biti jedan od glavnih razloga da se cijevi moraju vaditi van.

Naime, korijenje je tokom godina začepilo cijevi, došlo je do nakupljanja kamenog materijala u istima te do izlijevanja vode iz slivnika na nerazvrstanu cestu te dalje na županijsku cestu ŽC2122 A.G. Grada Krapina - Radoboj - D35. S obzirom na niske temperature i zaleđivanje kolnika te opasnost za sudionike u prometu, bilo je potrebno izvršiti radove koji će omogućiti normalno otjecanje vode cijevima, pa su zbog toga sve cijevi u dužini od 30 metra izvađene van, očišćene te ponovno postavljene. Uređeni su i dodatni slivnici i taložnici koji će spriječiti da se ne dogodi ponovno začepljivanje cijevi. Vrbe, koje su bile jedan od razloga za izvođenje radova su uklonjene, a priroda je i ovaj put pokazala svu svoju snagu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook