Prethodni članak
Sljedeći članak

Konstituirano Općinsko vijeće Općine Bedekovčina, predsjednik Marko Ocvirek

Na pitanje, s obzirom da lista koje je bio nositelj nema većinu u Vijeću, kako će to po njegovom mišljenju funkcionirati u budućnosti ,načelnik Darko Ban je odgovorio da su svi vijećnici stanovnici općine Bedekovčina i svima je u cilju razvitak i napredak Bedekovčine


Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Bedekovčina za predsjednika je izabran Marko Ocvirek (nezavisni), prvi potpredsjednik je Željko Odak ( HDZ-HNS-Reformisti-HSLS-SU) te Brigita Rogan (ZDS). Zbog nespojivosti funkcije načelnik Darko Ban svoj je mandat dao u mirovanje, a umjesto njega s liste SDP-HSU koje je Darko Ban bio nositelj, prisegnuo je Željko Novosel. U novom sazivu Općinskog vijeća Općine Bedekovčina tako su : Dijana Šaronja, Dragutin Jakuš, Kristijan Dekanić, Mladen Valjak i Željko Jakuš svi s liste SDP-HSU, zatim Željko Odak, Kristijan Lončarić, Barbara Sente i Valentina Pakračić- Jambrek svi s liste HDZ-HNS-Reformisti_HSLS-SU te Marko Ocvirek, Ivica Pavlek i Zlatko Radman s nezavisne liste Marka Ocvirek i Brigita Rogan, ZDS.


Svi prijedlozi za izbor Mandatne komisije, Komisije za izbor i imenovanje, Statut i Poslovnik, kao i za predsjednika Vijeća i potpredsjednike prošli su jednoglasno.


Predsjednik vijeća, Marko Ocvirek, tijekom sjednice je želio dopunu dnevnog reda s točkom Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o ovlaštenju osoba za potpisivanje dokumentacije platnog prometa. Obrazložio je da bi time radi bolje sinergije i suradnje načelnika kao izvršne vlasti i Vijeća kao predstavničke, uz načelnika potpisnik bio i on kao predsjednik Vijeća te u njegovoj nemogućnosti potpisivanja pročelnica Sandra Vorih. S obrazloženjem da se prijedlog treba dostaviti tri dana prije održavanja sjednice i da je Zakonom određeno da predlagatelj toga može biti jedino načelnik i on predlaže tko ga može mijenjati, na kraju je dogovoreno i jednoglasno izglasano da će se ova točka dnevnog reda naći na sljedećoj sjednici.


Nakon sjednice načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, koji je također prisegnuo tijekom sjednice, izrazio je zadovoljstvo održanom sjednicom, tim više što su jednoglasno donesene sve odluke. 'Možemo biti zadovoljni s početkom rada novog saziva Općinskog vijeća Općine Bedekovčina, rekao je načelnik Ban. Na pitanje, s obzirom da njegova lista nema većinu u Vijeću, kako će to po njegovom mišljenju funkcionirati u budućnosti rekao je da su svi vijećnici stanovnici općine Bedekovčina i svima je u cilju razvitak i napredak Bedekovčine. 'Smatram da će ovo Vijeće biti konstruktivno, napredno i da neće biti nikakvih problema što se tiče napretka i razvoja naše općine, rekao je načelnik Darko Ban.


Predsjednik Vijeća Marko Ocvirek zahvalio se kolegicama i kolegama vijećnicima što su ga jednoglasno podržali, čestitao je načelniku Darku Banu na dobivenim izborima i kazao da se nada jednoj jako dobroj suradnju u kontekstu izvršne i predstavničke vlasti. 'Nadam se jednog sinergiji između svih samo za dobrobit Bedekovčine i projekte koji su nužno potrebni za Bedekovčinu kako bi se pokrenuli svi segmenti razvoja od društvenih, političkih i ostalih važnih za općinu, rekao je Ocvirek. Po njemu, najvažniji projekti koji bi trebali krenuti su revitalizacija i razvoj Bedekovčanskih jezera. 'Od infrastrukturnih projekata to je rekonstrukcija ceste na relaciji Bedekovčina – Zlatar Bistrica. Imamo niz domova, što vatrogasnih, što društvenih i kulturnih koji su u vlasništvu Općine Bedekovčina, a za koje definitivno još treba riješiti imovinsko – pravne odnose kod nekih, a nakon toga aplicirati projekte. Trenutno je vani mjera Agencije za plaćanje u poljoprivredi i ruralnom razvoju, mjera 7.4.1 na koju se može aplicirati za vrtić, društvene domove, dobrovoljna vatrogasna društva, tržnice. Mi smo u jednoj drugoj fazi završavanja dogradnje vrtića i postoji još finalna faza koju bi definitivno trebalo aplicirati na tu mjeru jer je i završetak vrtića također jedan od ključnih segmenata razvoja općine, rekao je novoizabrani predsjednik Vijeća Marko Ocvirek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook