Prethodni članak
Sljedeći članak

Konferencija poslovnih anđela: Izraelski izaslanik Zagorcima će predstaviti pozitivan primjer svoje zemlje u razvoju poduzetništva

Posjetit će i dvorac Stubički Golubovec, gdje će mu se predstaviti projekt izgradnje ZEZ - a


Danas se u Poslovno tehnološkom inkubatoru u Krapini održava WBAF Investor Week konferencija povodom Svjetsko tjedna poslovnih anđela investitora, na kojem sudjeluju organizacije različitih sektora i pojedinci koji će s okupljenima podijeliti svoja znanja i iskustva o ulaganju anđela, startup ekonomiji, financijskoj uključenosti, ravnopravnosti spolova, poduzetništvu i inovacijama.

Na konferenciji sudjeluje i veleposlanik Izraela u RH NJ.E. Illan Mor, koji će govoriti kako je Izrael postao glavno odredište razvoja startupova i kako država potiče sveobuhvatnu primjenu inovacija u poduzetništvu.

-Tema tjedna je kako podupirati tranziciju malih i srednjih poduzeća u pandemijskim uvjetima, a osim glavnom govornika izaslanika Izraela, održat će se i panel rasprave o tome što startupovi poručuju investitorima, ali i obrnuti, u svjetlu digitalne ekonomije, ubrzanih promjena i nedostatka kapitala – pojasnila je Matuša, koja je ujedno pozdravila okupljene prije samog početka konferencije, odnosno panel rasprave.

Izraelski veleposlanik podijelio je sa sudionicima Foruma izraelska iskustva sa start upovima. Kako je rekao, prije 20 godina izraelska Vlada je donijela stratešku odluku da Izrael mora pratiti inovacije i modernu tehnologiju te podupirati i poticati start upove. Kako je napomenuo, Izrael je bio prisiljen, zbog političkih razloga, pokušati biti gospodarski i vojno samodostatan, stoga je iz te nužnosti tražio visoko tehnološka rješenja za one stvari koje nitko u svijetu do tad nije našao. Upravo u visokoj tehnologiji i inovacijama, izraelski veleposlanik vidi priliku za Hrvatsku, posebno za Krapinsko - zagorsku županiju.

Osim sudjelovanja na konferenciji, gdje će govoriti o izuzetno pozitivnim primjerima razvoja startupova u svojoj zemlji, izraelskog će izaslanika župan Željko Kolar upoznati s velikim projektima koje je Krapinsko – zagorska županija realizirala ili tek provodi.

-Zadovoljstvo nam je što je danas s nama izraelski veleposlanik, obzirom da Izrael ima daleko najrazvijeniju mrežu poslovnih anđela i njegovo znanje i iskustvo će nam biti od velike koristi, baš kao i kontakti koje će podijeliti s nama – rekao je župan Željko Kolar, napomenuvši kako će ga upoznati s radom Poduzetničkog centra i Centra za robotiku i nove tehnologije, a posjetit će i dvorac Stubički Golubovec, gdje je u tijeku realizacija projekta uređenja Znanstveno – edukativno – zabavnog centra.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook