Prethodni članak
Sljedeći članak

Koncem ljeta intenzivirali su se radovi na području općine Kumrovec

Uređuje se park oko Centra za posjetitelje, počela je izgradnja Šetnice u šumi Dubrava, a uskoro kreću i radovi na sanaciji klizišta u Kladniku i u Ulici Svetog Roka


Ljeto u Kumrovcu je proteklo u stvaranju preduvjeta za radove koji su početkom rujna u punom jeku. Park koji okružuje Centar za posjetitelje trebao biti završen kroz otprilike mjesec dana. – Treba dovršiti radove na izgradnji rubnjaka, obnoviti trgove, postaviti novu fontanu te zasaditi zelenilo i cvijeće oko samog parka kako bi taj park u cijelosti bio u funkciji Centra za posjetitelje. Vrijednost radova procijenjena je na oko 350.000,00 kuna. 75% vrijednosti radova financira se iz EU fondova, a 25% sredstava dolazi iz općinskog proračuna – upoznao nas je s radovima na uređenju parka načelnik Šplajt.

Počela izgradnja šetnice u šumi Dubrava
Krenuli su i pripremni radovi na izgradnji samih staza i odmorišta na šetnici u šumi Dubrava. – U sklopu likovne kolonije napravljeno je 8 skulptura likova iz bajki, koje ćemo smjestiti na određena mjesta u šumi. To je projekt vrijedan 500.000,00 kuna; u stopostotnom iznosu financiran je iz EU fondova, a trebao bi biti završen do konca ove godine. Time ćemo svakako obogatiti turističku ponudu našeg kraja, jer će i naša djeca i svi posjetitelji Kumrovca moći na lijep način iskoristiti vrijeme provedeno u samoj šumi – rekao je Šplajt.


Sanacija klizišta u Kladniku i u Ulici Svetog Roka kreće početkom listopada
Također, ono što je jako bitno za naš kraj, to je sanacija nastalih klizišta. – Radovi na klizištu u Kladniku trebali bi krenuti početkom listopada. Njihova je vrijednost otprilike 700.000,00 kuna. U isto vrijeme trebali bi krenuli i radovi na sanaciji klizišta u ulici Svetog Roka, kako bi bili gotovi do početka prosinca. Taj je projekt vrijedan oko 450.000,00 kuna. Ove radove sa 60% sufinanciraju Hrvatske vode, a ostalo ide iz općinskog proračuna. Klizišta su problem s kojim se u našem kraju borimo već desetljećima, jer živimo na takvom trusnom području na kojem je nemoguće izbjeći nova klizišta. I ove su se godine otvorila dva nova klizišta. Nadam se da ćemo taj problem i u narednom razdoblju uspješno rješavati u suradnji s Hrvatskim vodama – rekao je kumrovečki načelnik.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook