Prethodni članak
Sljedeći članak

[KONAČNO SMO DOČEKALI] Do kraja tjedna otvorenje brze ceste do Zlatar Bistrice


Iz nekoliko izvora neslužbeno su nam potvrdili da se u petak, 25. listopada napokon  otvara brza cesta od Bedekovčine do Zlatar Bistrice.  Iz Hrvatskih cesta također su nam kratko potvrdili da će se brza cesta otvoriti do kraja ovoga tjedna te dodali da će nam točan termin još potvrditi.

Dionica od Bedekovčine do Zlatar Bistrice čije se otvorenje očekuje, duljine je oko 6,5 kilometra. Investicija za izvođenje radova 'teška' je 144 milijuna kuna (bez PDV-a) bez otkupa zemljišta. Ugovor za izvođenje radova bio je sklopljen s Viaduktom d.d., specijaliziranom tvrtkom za sve radove u cestogradnji, koja je završila u stečaju, tako da je vodeći partner u grupi, i glavni izvođač radova postala tvrtka Zagorjegradnja, firma sa sjedištem u Zagrebu. Projektirana je za brzinu od 100 km/h.

Podsjetimo, u veljači 2017. u promet je puštena dionica od čvora Bračak do Bedekovčine koja je stajala 120 milijuna kuna Tada je svečanom puštanju u promet navedene dionice, duljine 6, 4 kilometra,  službenog imena brza ceste Popovec - Marija Bistrica – Zabok sa spojem na Breznički Hum nazočio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Za očekivati je da će novoizgrađenu dionicu do Zlatar Bistrice u promet također pustiti premijer Plenković. Prvu dionicu od Mokrica do Bračka u listopadu 2015. godine u promet je pustio tadašnji premijer Zoran Milanović. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook