Prethodni članak
Sljedeći članak

KOLAR: 'U kontaktu smo s Ministarstvom za demografiju, obitelji, mlade i socijalnu politiku te vjerujem da će ono u što kraćem roku obići sve pružatelje usluga na području KZŽ'

Župan Željko Kolar sazvao je sastanak sa vodstvom Udruge umirovljenika Zlatar nakon njihove molbe da kod nadležnih inspekcija i drugih službi pokrene nadzor svih privatnih domova za starije na području Krapinsko-zagorske županije te o istome informira javnosti


U Zlataru je u petak, 17. siječnja, održan sastanak župana Željka Kolara sa članicama i članovima Izvršnog odbora Udruge umirovljenika Zlatar.

Župan Željko Kolar sazvao je sastanak sa vodstvom Udruge umirovljenika Zlatar nakon njihove molbe da kod nadležnih inspekcija i drugih službi pokrene nadzor svih privatnih domova za starije na području Krapinsko-zagorske županije te o istome informira javnosti. - S obzirom na tragediju koja se dogodila u obiteljskom domu Zelena oaza u Andraševcu, zbog iskazanog interesa i iz pijeteta prema žrtvama smatrao sam da je potrebno da dođem osobno i pojasnim koje su ovlasti županije i što smo poduzeli kako se ta tragedija nikad više ne bi dogodila. Županije ne vrše nadzor, no mi smo u kontaktu s Ministarstvom za demografiju, obitelji, mlade i socijalnu politiku te vjerujem da će Ministarstvo povećati broj inspektora i da će u što kraćem roku obići sve pružatelje usluga na području Krapinsko-zagorske županija, bez obzira na to jesu li registrirani kao obiteljski domovi ili na neki drugi način. Naravno da ću tražiti da me se pismeno obavijesti o tome i nakon toga taj nalaz inspekcije proslijediti i Udruzi umirovljenika Zlatar“ – rekao je župan Kolar.

Predsjednik Udruge umirovljenika Zlatar Željko Slunjski pohvalio je brz angažman župana Kolara i njegov osobni dolazak u Zlatar. - Dobro je primiti dopis, no odgovoriti dopisom na dopis manje je učinkovito nego komunikacija živom riječi. Na sastanku je detaljno obrazloženo sve vezano za tragediju u Andraševcu – što je u čijoj nadležnosti i što je probudila na državnoj razini. Bit će kontrola svih domova, a na stranici Županije objavit će se i popis domova za starije i nemoćne brojem korisnika koje mogu zbrinuti – rekao je predsjednik Udruge umirovljenika Zlatar te dodao kako je na sastanku bilo riječi i o funkcioniranju zdravstvene zaštite u sklopu Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije i liječnika za korisnike Doma Loborgrad. Župan Kolar je istaknuo kako ravnateljica Doma Loborgrad vrlo dobro zna koje su ovlasti Krapinsko-zagorske županije i Doma zdravlja KZŽ i pod kojim uvjetima i na koji način se otvaraju ambulante. - Ni jedan korisnik doma Loborgrad ni u jednom trenutku nije bio bez liječničke skrbi. Liječnik koji je u ambulanti u Loboru dolazi i u kućne posjete. S obzirom da je to dom u državnom vlasništvu, razgovarao sam s ministricom Bedeković kako tu skrb dodatno poboljšati. Nalazimo rješenje, koje mora zadovoljiti zakonske uvjete – rekao je župan Kolar.

Na sastanku je sudjelovalo i zamjenik gradonačelnice Zlatara Stanko Majdak i pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook