Prethodni članak
Sljedeći članak

KOLAR: 'U kontaktu smo s Ministarstvom za demografiju, obitelji, mlade i socijalnu politiku te vjerujem da će ono u što kraćem roku obići sve pružatelje usluga na području KZŽ'

Župan Željko Kolar sazvao je sastanak sa vodstvom Udruge umirovljenika Zlatar nakon njihove molbe da kod nadležnih inspekcija i drugih službi pokrene nadzor svih privatnih domova za starije na području Krapinsko-zagorske županije te o istome informira javnosti


U Zlataru je u petak, 17. siječnja, održan sastanak župana Željka Kolara sa članicama i članovima Izvršnog odbora Udruge umirovljenika Zlatar.

Župan Željko Kolar sazvao je sastanak sa vodstvom Udruge umirovljenika Zlatar nakon njihove molbe da kod nadležnih inspekcija i drugih službi pokrene nadzor svih privatnih domova za starije na području Krapinsko-zagorske županije te o istome informira javnosti. - S obzirom na tragediju koja se dogodila u obiteljskom domu Zelena oaza u Andraševcu, zbog iskazanog interesa i iz pijeteta prema žrtvama smatrao sam da je potrebno da dođem osobno i pojasnim koje su ovlasti županije i što smo poduzeli kako se ta tragedija nikad više ne bi dogodila. Županije ne vrše nadzor, no mi smo u kontaktu s Ministarstvom za demografiju, obitelji, mlade i socijalnu politiku te vjerujem da će Ministarstvo povećati broj inspektora i da će u što kraćem roku obići sve pružatelje usluga na području Krapinsko-zagorske županija, bez obzira na to jesu li registrirani kao obiteljski domovi ili na neki drugi način. Naravno da ću tražiti da me se pismeno obavijesti o tome i nakon toga taj nalaz inspekcije proslijediti i Udruzi umirovljenika Zlatar“ – rekao je župan Kolar.

Predsjednik Udruge umirovljenika Zlatar Željko Slunjski pohvalio je brz angažman župana Kolara i njegov osobni dolazak u Zlatar. - Dobro je primiti dopis, no odgovoriti dopisom na dopis manje je učinkovito nego komunikacija živom riječi. Na sastanku je detaljno obrazloženo sve vezano za tragediju u Andraševcu – što je u čijoj nadležnosti i što je probudila na državnoj razini. Bit će kontrola svih domova, a na stranici Županije objavit će se i popis domova za starije i nemoćne brojem korisnika koje mogu zbrinuti – rekao je predsjednik Udruge umirovljenika Zlatar te dodao kako je na sastanku bilo riječi i o funkcioniranju zdravstvene zaštite u sklopu Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije i liječnika za korisnike Doma Loborgrad. Župan Kolar je istaknuo kako ravnateljica Doma Loborgrad vrlo dobro zna koje su ovlasti Krapinsko-zagorske županije i Doma zdravlja KZŽ i pod kojim uvjetima i na koji način se otvaraju ambulante. - Ni jedan korisnik doma Loborgrad ni u jednom trenutku nije bio bez liječničke skrbi. Liječnik koji je u ambulanti u Loboru dolazi i u kućne posjete. S obzirom da je to dom u državnom vlasništvu, razgovarao sam s ministricom Bedeković kako tu skrb dodatno poboljšati. Nalazimo rješenje, koje mora zadovoljiti zakonske uvjete – rekao je župan Kolar.

Na sastanku je sudjelovalo i zamjenik gradonačelnice Zlatara Stanko Majdak i pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Magla smanjuje vidljivost ponegdje u Gorskom kotaru.  Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje se vozi uz privremenu regulaciju p...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program