Prethodni članak
Sljedeći članak

Kolar: ''Ovo je još jedna prilika da se sjetimo svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja''


Središnje županijsko obilježavanje Dana državnosti Republike Hrvatske i Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske održano je danas u Krapini kod spomen-obilježja za sve poginule i preminule branitelje s područja Krapinsko-zagorske županije.

Cvijeće i svijeće položili su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, potpredsjednik Županijske skupštine Željko Čleković i član Skupštine Romeo Vincelj te saborski zastupnik Željko Pavić. Tu su bile i brojne braniteljske udruge, Voditelj Područnog odsjeka za poslvoe obrane Krapina Josip Cigula, delegacija Policijske uprave krapinsko-zagorske u kojoj su bili načelnik Policijske postaje prometne policije Krapina Dejan Dunaj i pomoćnik načelnike PO Krapina s ispostavom Pregrada Damjan Vešligaj; zapovjednik i tajnik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Marijan Lovrenčić i Rajko Jutriša te čelnici gradova i općina, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, gradonačelnik Pregrade Marko Vešigaj, načelnik Hraščine Branko Tukač i načelnik Jesenja Dario Cvrtila. 

''Ovo je još jedna prilika da se sjetimo svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja jer nažalost, velika većina onih gardista koji su se postrojili tog 28. svibnja položili su svoj život za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku. Provedeni prvi višestranački izbori za Sabor Republike Hrvatske i sastav nove vlade su bili jedna prekretnica u daljnjem razvoju, ne samo Republike Hrvatske kao mlade države nego i općenito demokracije kakvu danas poznajemo u Republici Hrvatsko'' – poručio je nakon polaganja župan Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook