Prethodni članak
Sljedeći članak

Kolar: Naše toplice i ugostiteljski objekti su sigurni, pridržavajmo se mjera da tako i ostane

Austrija i Slovenija ni u jednom trenu nisu ukinule mjere obaveznog nošenja maski u trgovinama, ljekarnama, i mislim da bismo to trebali uvesti odmah danas, ako već nismo prije 10 dana kada smo trebali, rekao je župan


Župan Željko Kolar istaknuo je na konferenciji da smo se previše opustili i popuštali s mjerama. – Ono što su Austrija, Njemačka i Slovenija radile u periodima od 14 dana, mi smo to zbog izbora radili 7-7-7- dana. To sada polako dolazi na naplatu. Međutim, još uvijek nije pobjeglo kontroli, no imamo sve više zaraženih. Austrija i Slovenija ni u jednom trenu nisu ukinule mjere obaveznog nošenja maski u trgovinama, ljekarnama, i mislim da bismo to trebali uvesti odmah danas, ako već nismo prije 10 dana kada smo trebali. Izbori su gotovi, pa će valjda imati vremena za to – naglasio je Kolar.


Župan je istaknuo da su granice otvorene, toplice se pune, a u Krapinsko – zagorskoj županiji nije bilo niti jednog slučaja zaraze vezanog uz ugostiteljski objekt ili toplice. – To je dokaz da se naši ugostitelji drže propisanih epidemioloških uvjeta. Pozivam sve sumještane i goste koji dolaze u posjet Zagorju da se pridržavaju mjera od prije 3,4 mjeseca, koje se nisu promijenile. Poruka je jasna, molim sve u ime Krapinsko – zagorske županije i Stožera da se pridržavaju svih mjera da ne bi došlo ponovno do većih restrikcija, ne dao Bog da se vratimo na ono od prije, da se ograniči sloboda kretanja. Nećemo zaustaviti gospodarstvo, to nećemo moći izdržati, morat ćemo naučiti živjeti s virusom dok se ne nađe cjepivo, balansirati između zdravlja i zadržavanju uvjeta za gospodarstvo – istaknuo je Kolar.


Na novinarsko pitanje može li županijski Stožer donijeti neke mjere, Kolar je odgovorio da mogu donijeti preporuke i to rade, ali ne i odluke koje bi bile iznad odluka nacionalnog Stožera.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook