Prethodni članak
Sljedeći članak

Kofer im pao na kuću i razbio solare. Zanijemili su kad su ga otvorili...

Avion je 20 minuta nestao s radara. Policija je u tajnoj istragi pod kodom 'Fly down' (eng. slijetanje) otkrila filmsku priču...


Kofer s kokainom trebao je pasti iz lakog zrakoplova u ruke trgovaca drogom, koji su čekali na zemlji u Baratili San Pietru, gradu s oko 1200 ljudi na Sardiniji. Umjesto toga, sletio je na krov kuće, usput razbivši solarnu ploču, prenosi The Guardian.

Zaprepašteni vlasnici čuli su glasan prasak i pozvali policiju koja je na krovu pronašla crni kofer s s 8,5 kg čistog kokaina vrijednog više od 9 milijuna eura. Talijanski mediji raspisali su se o slučaju koji se dogodio 28. ožujka naslovima 'Na Sardiniji pada kiša kokaina' usporedivši ga s taktikom koju koriste trgovci drogom u Južnoj Americi.

Policija je nakon četiri mjeseca istrage kodnog imena 'Fly Down' uhitila pilota aviona iz kojeg je kofer 'pao'. Otkrili su da je avion poletio s male zračne luke u Rimu i prošao iznad pokrajine Nuoro na sjeveroistoku Sardinije prije nego što je krenuo na zapad do Baratili San Pietra u pokrajini Oristano, gdje je nestao s radara. Policija je rekla da je s radara nestao nekoliko minuta prije nego što je kofer ispušten i to zato što je letio na niskoj visini. Na radaru nije bio vidljiv 20 minuta.

Analizirajući GPS aviona, potvrdili su svoje sumnje. Avion su uhvatile i nadzorne kamere, a uz pomoć izjave osoblja zračne luke i evidenciji o točenju goriva, policija je rekonstruirala događaj i otkrila da je pilot Francesco Rizz (28) iz Rima, pilot koji je radio za mađarsku tvrtku i letio za bogataše. Uhitili su ga u zračnoj luci Cagliari Elmas nakon što je sletio iz Njemačke. Još se traga za trgovcima koji su trebali 'uhvatiti' pošiljku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook