Prethodni članak
Sljedeći članak

KOD GROBLJA U BEDEKOVČINI I OREHOVICI POSTAVLJENI ZNAKOVI 'Zaustavimo provale u automobile – Zajedno za sigurnost vaše imovine'

Na znaku se nalaze poruke građanima što mogu i sami poduzeti kako bi se zaštitili da ne bi postali žrtve takvih provala


Na znaku se nalaze poruke građanima što mogu i sami poduzeti kako bi se zaštitili da ne bi postali žrtve takvih provala.

Policijska uprava krapinsko-zagorska nastavlja preventivne aktivnosti “Za sigurnost vaše imovine” i suradnju s lokalnom zajednicom, na prevenciji imovinskih kaznenih djela. U sklopu provođenja preventivnih aktivnosti na prevenciji provala u automobile u suradnji Policijske uprave krapinsko-zagorske, Policijske postaje Zabok i općine Bedekovčina izrađen je znak “Zaustavimo provale u automobile – Zajedno za sigurnost vaše imovine”. Na znaku se nalaze poruke građanima što mogu i sami poduzeti kako bi se zaštitili da ne bi postali žrtve takvih provala. Znakovi “Zaustavimo provale u automobile” postavljeni su na parkiralištu kod općinskog groblja u Bedekovčini i na parkiralištu kod groblja u Orehovici.

Postavljanju znakova prisustvovali su načelnik općine Bedekovčina Darko Ban, zamjenik načelnika općine Janko Buzjak, načelnik Policijske postaje Zabok Vedran Draganić i policijski službenik za prevenciju Policijske uprave krapinsko-zagorske Željko Lež.

- Provale i krađe iz automobila najčešće se događaju na parkirališnim prostorima na mjesnim grobljima, na ugibalištima i putovima u blizini šuma, parkova, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara, restorana, zdravstvenih ili obrazovnih ustanova, uglavnom u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najčešće se u automobile provaljuje na način da počinitelj razbije bočno staklo na automobilu i iz unutrašnjosti ukrade predmete ostavljene na vidljivom mjestu. Da bi se spriječile provale u vozila i krađe iz vozila nije potrebno nikakvo posebno ulaganje, već je dovoljna promjena ponašanja i navika tako da se ne privlači pažnja počinitelja – poručuju iz PU Krapinsko - zagorske. U sklopu preventivne aktivnosti “Za sigurnost vaše imovine”, Policijska uprava krapinska-zagorska nastavlja aktivnosti te suradnju i sa drugim gradovima i općinama na području Krapinsko-zagorske županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook