Prethodni članak
Sljedeći članak

''Književnim stazama Hrvatskog Zagorja'' i u Mariji Bistrici

Božidar Brezinščak Bagola predstavio knjigu-vodič


Božidar Brezinščak Bagola jučer je u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica predstavio knjigu-vodič ''Književnim stazama Hrvatskog Zagorja''. U knjizi je obrađeno preko 90 književnika koji su rođeni u Hrvatskom zagorju ili su privremeno živjeli u njemu i opisivali ga u svojim djelima, npr. Ivan Krizmanić ili Vesna Parun.

Kako je ovo predstavljanje održano u Mariji Bistrici, poseban naglasak bio je i na bistričkim književnicima uvrštenima u ovaj vodič. To su Petar Berke, Josip Ozimec i Željka Boc. Knjigu je predstavio sam autor, a moderator je bio Marinko Micak. Stihove Josipa Ozimca i Željke Boc recitirali su učenici iz recitatorske skupine OŠ Marija Bistrica:  Sara Šagud, Tena Hudek Bosanac, Daria Kapitan i Tea Lacković, a mentorica im je Anita Klemar.

U glazbenom dijelu programa nastupili su polaznici Glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica: Gabriela Ozimec, gitara, Filip Lisak i Kristijan Kišak, harmonika, mentori Marko Markuš i Maja Dugandžić. Ova knjiga i dalje se može nabaviti u bistričkoj knjižnici po cijeni od 50 kn. 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook