Prethodni članak
Sljedeći članak

KNJIŽEVNA NAGRADA RIKARD JORGOVANIĆ 2021.: Nagrađeno je djelo Cvjetka Leža 'Mrvice uz put'

U organizaciji Narodne knjižnice Hum na Sutli i Hrvatskozagorskog književnog društva 21. listopada u Humu na Sutli dodijeljena je književna nagrada Rikard Jorgovanić


Na poziv Narodne knjižnice Hum na Sutli za dodjelu književne nagrade ove su godine pristigli slijedeći radovi autora: Đurđe Vukelić Rožić: Ifkica, lepa moja tratinčica, Ivanić-Grad 2020. – zbirka priča, Jelene Hrvoj: Drakona - Nasljeđe, roman temeljen na hrvatskim mitovima i legendama- triler s elementima horora, Poznanovec, 2020., Sanje Mendek: Zaljubljeni Žućo, slikovnica, Marija Bistrica 2020., Cvjetka Lež: Mrvice uz put, HZKD, Klanjec, 2020. – prozna forma, Mirjane Mikulec: Nosim vrč na vodu, HZKD, Klanjec, 2020. – poezija.


Odlukom Povjerenstva književnom nagradom Rikard Jorgovanić nagrađeno je djelo Cvjetka Leža Mrvice uz put, HZKD, Klanjec, 2020. Cvjetko Lež u svom dugogodišnjem književnom stvaralaštvu objavljivao je poeziju i kratke priče. Knjigom Mrvice uz put …“ Nakon poetskih potraga za onim što tvori jedinstvo ljepote i istine, autor se otputio u svijet proze, kako bi se posve oslobodio zahtjeva i ograničenja pjesničkog umijeća. Ova kratka proza ostvarenja u potrazi za životnim horizontima dobila su širinu, kako u stilu, tako i u temama i motivima. Iz sebi svojstvene perspektive uočava stanja i bolesti društva, pojedinaca ali i sebe samoga. Posve je nebitno što pripada liječničkoj struci jer za otkriti bolest društva u kojemu živimo i u sebi samome, dostatna je spoznaja i samospoznaja“, napisao je u pogovoru knjige Mirko Ivanjek. O književnom stvaralaštvu Cvjetka Lež govorio je predsjednik HZKD-a Božidar Brezinščak Bagola koji je ujedno uručio i povelju nagrađenom autoru.
U glazbenom programu sudjelovao je mladi nadareni humski glazbenik Dino Miklaužić. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook