Prethodni članak
Sljedeći članak

Klapa ''Bistrica'' sjajnim koncertom proslavila 20. rođendan


Klapa ''Bistrica'' je velikim koncertom proslavila 20 godina djelovanja. Koncert je održan u subotu, u Domu kulture u Mariji Bistrici, a ujedno je poslužio i kao promocija novog, petog albuma pod nazivom ''Kak da bilo je jučer''.

Klapu ''Bistrica'' 2003. godine osnovala je skupina amaterskih pjevača koji su se divili specifičnome klapskom načinu izvođenja pjesama. Otad daju svoj doprinos približavanju ljepote, melodioznosti i šarma dalmatinskih napjeva kontinentalnim dijelovima Hrvatske. Uživajući u međusobnome druženju barem triju različitih generacija, klapa rado zastupa domovinu i u inozemstvu. Članovi klape duh zagorske popevke uvijek nose sa sobom, šire ga te poklanjaju svuda kamo ih pjesma ponese. A pjesma ih je nosila na različite festivale i smotre klapa diljem Lijepe Naše.

Vrhunac nastupanja na festivalima stigao je ove godine kada se Klapa ''Bistrica'' plasirala u završnicu muških klapa na 57. Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2023. Od 2014. organiziraju ljetni susret klapa u Mariji Bistrici. Kroz klapu je u ovih 20 godina prošlo više od dvadeset članova. Današnja postava broji deset članova, umjetnički je voditelj Ivan Habazin, dok se za logistiku najviše brine Jurica Gregurić.

No, koncert su uveličali i neki bivši članovi, koji su sa sadašnjima i zapjevali. Posebnu je zahvalnicu primio dugogodišnji voditelj Mario Galoić. Prepuna dvorana Doma kulture često je pljeskom nagrađivala sjajne izvedbe, kako slavljenika tako i Ženske Klape ''Ventula'' iz Splita, koja je bila gost na koncertu, dok je jedan set na klaviru pratila Lea Mraz. Koncert su pratili između ostalih i župan KZŽ Željko Kolar, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički i rektor Svetišta MBB preč. Domagoj Matošević. Župan Kolar je uručio i zahvalnicu županije za 20 godina Klape ''Bistrica'', a i klapa se zahvalila svima koji im pomažu. Posebne zahvalnice dobila su dva člana koja su svih 20 godina u klapi: Branko Mikša i Berislav Milički, kao i bivši član Mario Galoić, koji je ovu klapu vodio punih 18 godina.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook