Prethodni članak
Sljedeći članak

Klanječkoj osnovnoj školi odobren Erasmus + projekt vrijedan 20 tisuća eura

Projekt pod nazivom „P.I.K. za mene i moju digitalnu generaciju“ trajat će 22 mjeseca i vrijednost mu je 20.872,00 eura


Agencija za mobilnost i programe Europske unije odlukom od 8. svibnja 2020. prihvatila je projektni prijedlog OŠ Antuna Mihanovića Klanjec prijavljen na natječaj Erasmus+ 2020. ; Ključna aktivnost 1.

Projekt pod nazivom „P.I.K. za mene i moju digitalnu generaciju“ trajat će 22 mjeseca i vrijednost mu je 20.872,00 eura. Rezultat je to marljivog rada i učenja, želje za napredovanjem i promjenama na bolje i pogleda daleko u budućnost.

– Teme novog projekta su stvaranje poticajnog okruženja i aktivnosti usmjerene na razvoj senzomotorike u najranijoj dobi, razvoj informacijsko-komunikacijskih tehnologija i vještina te razvoj jezičnih kompetencija. Mišljenja smo da će „Pokret, Igra i Kretanje“, poticajno okruženje i aktivnosti koje smo isplanirali za naše najmlađe učenike, pomoći i osigurati zdravi razvoj, poboljšati koncentraciju, uspjeh i zadovoljstvo učenika. U napredovanje IKT vještina naših učitelja i učenika naši roditelji su se uvjerili iz prve ruke tijekom ove izvanredne nastave na daljinu te se veselimo što nam budućnost donosi, a odlično i aktivno korištenje prije svega materinjeg, a potom i stranih jezika, u govoru i pismu smatramo najsnažnijim alatom za budućnost svakog našeg učenika. Odabirom ovih tema želimo slijediti preporuke WHO (2000) te parafraziramo njihovu tvrdnju: “Škole bi trebale biti mjesto u kojem se posvuda promovira psihička, socijalna i fizička i emocionalna dobrobit. Ovakvim načinom učenici imaju prilike profitirati od obrazovanja. Svi će imati koristi od škole koja promovira zdravlje – istaknula je ravnateljica Melita Ulama, koja je sa svojim suradnicima osmislila te nakon toga i napisala već drugi uspješan projektni prijedlog u programu ERASMUS+.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook