Prethodni članak
Sljedeći članak

Klanjec među 10 hrvatskih gradova po udjelu povučenih EU sredstava

Gradovi su u tri godine povukli 1,3 milijardi kuna iz EU, evo koji su najuspješniji…


Portal gradonačelnik.hr. objavio je analizu podataka Ministarstva financija o izvršenju proračuna od 2017.-2019. Mali i srednji gradovi imali su najveći udjel povučenih EU sredstava po stanovniku u periodu od 2017. do 2019. godine, a predvode Vrlika, Lipik, Otok, Komiža, Pleternica, Beli Manastir, Virovitica, Prelog, Garešnica i Klanjec.

Najznačajniji i financijski najzahtjevniji projekt svakako je bila izgradnja novog dječjeg vrtića, vrijednosti 7,4 milijuna kuna, kaže gradonačelnik Zlatko Brlek za portal gradonacelnik.hr.


Uz samu gradnju vrtića, povukli su, ističe, i 1,2 milijuna kuna za unaprjeđenje rada vrtića i uvođenje poslijepodnevne smjene te je radno vrijeme produženo do 19 sati. Prije dvije godine izgrađeno je i otvoreno za korisnike reciklažno dvorište u Medvedovom Jarku, a paralelno s ovim projektom realiziran je još jedan europski edukativni projekt pod nazivom „Učimo zeleno“ , za koji je u 2019. i 2020. ostvareno 289 tisuća kuna.

Grad Klanjec 2020. instalirao je besplatni internet na tri lokacije u gradu koristeći 109 tisuća kuna bespovratnih EU sredstava u okviru inicijative „WiFi4EU”. Više od sto tisuća kuna ostvarili su i za projekt izrade Strategije razvoja turizma Grada Klanjca do 2027. godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook