Prethodni članak
Sljedeći članak

Kazneno prijavljena i ispitana dvojica ugostitelja zbog širenja i prenošenja zarazne bolest

Kaznenim prijavama protiv obojice osumnjičenika prijavljena je osnova sumnje da su kao odgovorne osobe ugostiteljskih objekata postupali suprotno odredbama Odluka Stožera civilne zaštite, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu


Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je u svojstvu okrivljenika hrvatskog državljanina (1981.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti iz članka 180. stavak 1. Kaznenog zakona. Okrivljenik je nakon ispitivanja pušten na slobodu jer nije bilo osnova za predlaganje i određivanje istražnog zatvora. Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu zaprimilo je i kaznenu prijavu nadležne policijske uprave protiv državljanina Republike Sjeverne Makedonije (1982.) zbog osnova sumnje na počinjenja kaznenog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti iz članka 180. stavak 1. Kaznenog zakona, kojeg je u svojstvu osumnjičenika ispitao policijski istražitelj, nakon čega ga je dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika pustio na slobodu jer nije bilo osnova za predlaganje i određivanje istražnog zatvora.

Kaznenim prijavama protiv obojice osumnjičenika prijavljena je osnova sumnje da su kao odgovorne osobe ugostiteljskih objekata postupali suprotno odredbama Odluka Stožera civilne zaštite donesenih na temelju Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i Zakona o sustavu civilne zaštite. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook