Prethodni članak
Sljedeći članak

KAPA DO PODA! Ovo su najbolji orači Zagorja


U Zlataru je završilo 19. Natjecanje orača Krapinsko – zagorske županije, a za titulu najboljih, i to u dvije kategorije, borilo se 12 natjecatelja.

U kategoriji premetnjaka prvo mjesto osvojio je Domagoj Vuk iz Lobora, drugo Ivan Tušak iz Tuhlja, a treće mjesto pripalo je Josipu Turčinu iz Mača.

- Iza mene je drugo županijsko natjecanje, po drugi put sam osvojio prvo mjesto. Nadamo se da će ove godine biti i bolji rezultati na državnom nego lani, budući da sam tada osvojio drugo mjesto - izjavio je netom nakon proglašenja Domagoj Vuk i zahvalio svojim prijateljima na potpori i pomoći.

U kategoriji ravnjaka prvo mjesto zaslužio je Vilko Kukec iz Zlatara, drugo Božidar Domitran iz Zlatara, a treće Stjepan Počekal iz Mača.

- U svakoj kategoriji puno je rada jer bez toga nema rezultata. Sada moramo opravdati ovaj naslov i pripremiti se za državno - poručio je Vilko Kukec, dodavši da je današnje oranje bilo vrhunsko.

Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan - Pentek ovom je prilikom zahvalila svojim jakim poljoprivrednicima koji su se izborili da se natjecanje održava na području Zlatara.

- Kao gradonačelnica podržavam poljoprivrednike i mislim da je ovo hvale vrijedno natjecanje koje okuplja sve mlađe osobe koje se uključuju. Bilo je jako lijepo, vidimo se i slijedeće godine, možda i na nekom drugom terenu - rekla je gradonačelnica, a nadovezala se i zamjenica krapinsko - zagorskog župana Jasna Petek.

- Ovo je samo jedna od manifestacija koje županija podržava, a koja je vezana uz područje poljoprivrede. Iz godine u godinu povećavamo svoje mjere za poljoprivrednike, a s njima nastojimo potaknuti proizvodnju i dići je na viši nivo, ali i poticati različite aktivnosti. Lijepo je vidjeti sve mlađe natjecatelje koji nam daju nadu da naša poljoprivreda i njena proizvodnja na našim bregima ima budućnosti - poantirala je Petek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook