Prethodni članak
Sljedeći članak

KAKVI SU TO STUPIĆI: 'Radi sigurnosti mora ostati ovakva regulacija prometa'

Građani se pitaju što znače brojni stupići na svim čvorovima brze ceste do Zlatar Bistrice, a iz Hrvatskih cesta odgovaraju da ih je uvjetovala faznost izgradnje


Na svim čvorovima od Oroslavja do Zlatar Bistrice postavljene su stotine stupića koji usmjeravaju vozače, upozorili su nas čitatelji. Riječ je o stupićima koji se obično postavljaju za vrijeme izvođenja radova, pa se građani pitaju hoće li biti još kakvih radova, odnosno koja je svrha stupića, zbog čega su postavljeni na tim dionicama i do kada će biti postavljeni.

Stoga smo upit poslali Hrvatskim cestama, a glasnogovornica Tamara Pajić odgovorila je da je sva prometna signalizacija na cijeloj dionici postavljena prema glavnom projektu i gradevinskoj dozvoli na koji je ishodena uporabna dozvola. - Faznost izgradnje uvjetovala je toliki broj "stupića". Naime, trasa je izvedena kao jedan kolnik s dva vozna traka (prva faza - dvosmjerno), a čvorista su izvedena kao konačna faza s dva kolnika od kojih svaki ima dva vozna traka (u svakom smjeru). Radi sigurnosti odvijanja prometa mora ostati ovakva regulacija prometa – odgovoreno je iz Hrvatskih cesta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook