Prethodni članak
Sljedeći članak

Kakva vijest za dioničare HT-a! Pogledajte kolika ih očekuje dividenda

Najviši iznos u zadnjih 11 godina


Hrvatski Telekom isplatit će dioničarima 1,53 eura dividende po dionici ili ukupno 119,34 milijuna eura iz lanjske dobiti, što je najviši iznos dividende u zadnjih 11 godina, objavili su u srijedu iz te telekom kompanije.

Kako su izvijestili, na sjednici u utorak Nadzorni odbror dao je suglasnost na revidirane godišnje financijske izvještaje društva i konsolidirane financijske izvještaje HT Grupe za poslovnu godinu 2023., pišu 24 sata.

Uprava i Nadzorni odbor HT-a predlažu glavnoj skupštini društva raspodjelu neto dobiti iz 2023. godine na način da se dio neto dobiti u iznosu od 119,34 milijuna eura upotrijebi za isplatu dividende dioničarima, u visini od 1,53 eura po dionici, a preostali dio neto dobiti u iznosu od 5,82 milijuna eura raspodijeli u zadržanu dobit.

Iznos od 1,53 eura predstavlja omjer isplate dividende u odnosu na ostvarenu dobit društva od 95,3 posto i rast od 39,1 posto u odnosu na prethodnu godinu te najviši iznos dividende u zadnjih 11 godina, naveli su iz HT-a, dodavši i da to u odnosu na jučerašnju zadnju cijenu dionice na ZSE od 29,70 eura predstavlja dividendni prinos od 5,2 posto.

Glavna skupština planira se sazvati za 8. svibnja 2024.godine. Dividenda se planira isplatiti 20. svibnja svim dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 13. svibnja 2024., dok je datum od kojega bi se trgovalo dionicom društva bez prava na isplatu dividende 10. svibnja 2024. (ex dividend date).

Za ovu godinu Uprava trenutno očekuje isplatu dividende od minimalno 0,80 eura po dionici, no pratit će učinke različitih parametara koji mogu imati utjecaj na kretanje dividende te predložiti konačni iznos, ističe se u objavi iz HT-a. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook