Prethodni članak
Sljedeći članak

Julije Domac nominiran za dodjelu GREEN PRIX nagrade

Julije Domac jedan je od pionira energetske tranzicije u Hrvatskoj i prvi ravnatelj REGEA - e


Ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske Julije Domac nominiran je za dodjelu GREEN PRIX nagrade, koja će početkom listopada u sklopu Greencajt festivala biti dodijeljena osobi koja se posebno ističe u poticanju principa održivog i zelenog načina života. Julije Domac jedan je od pionira energetske tranzicije u Hrvatskoj. Prvi ravnatelj REGEA-e, jedne od najuspješnijih europskih energetskih agencija koja je pokrenula i vodila vrijedne projekte. Domac je ujedno i kolumnist kao i Prvi savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za energiju i klimu u povijesti. Od 2003. predsjednik FEDARENE – Europskog udruženja regija i energetskih agencija i jedini ne-gradonačelnički član Političkog odbora inicijative Sporazuma gradonačelnika koja broji više od 7000 potpisnika.

Doktorirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te je nagrađen posebnom Rektorovom nagradom, Državnom nagradom za znanost, primio je Biomass Junior Award na 2. Svjetskoj konferenciji Biomass for Energy, Industry and Climate Protection u Rimu, a 2005. godine i godišnju nagradu Zaklade Hrvoje Požar. Autor je posebnih izdanja i recenzent radova za više svjetskih stručnih časopisa, objavio preko 70 znanstvenih i stručnih radova te je radio kao nacionalni direktor projekta za FAO – Agencija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda, a istaknuo se i kao voditelj projekata za IEA – Međunarodnu energetsku agenciju, nacionalni koordinator projekta za UNIDO te konzultant na projektima za Svjetsku banku. Svim svojim uspjesima, znanjem i iskustvom koje širi svijetom sa željom da osvijesti čovječanstvo o gorućim klimatskim temama te potakne na promjene, Julije Domac izvrstan je kandidat za nagradu Green Lidera prvog Greencajt Festivala. 

Svoj glas za Julija Domca možete dati ovdje: https://greencajt.hr/greencajt_program/julije-domac

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te ostala vozila bez zimske opreme: -autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica; -DC3 Zdihovo-Kikovica; -DC32 Prezid-Delnice; ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program