Prethodni članak
Sljedeći članak

[JOŠ JEDNA INVESTICIJA U D. STUBICI] Iduće godine gradit će se pogon za proizvodnju čvaraka

Tvrtka Gerić – MG, koja na međunarodnim natjecanjima dobiva nagrade za najbolje čvarke, u procesu je dobivanja dozvola za izgradnju hale u Kolodvorskoj ulici, kamo će preseliti proizvodnju iz Stubičkih Toplica, ali i sjedište firme


Rijetki ne znaju da se u Stubičkim Toplicama proizvode najbolji čvarci, koji na međunarodnim sajmovima odnose šampionske nagrade i priznanja za kvalitetu. Proizvodi ih tvrtka Gerić – MG sa trenutačnim sjedištem u Zaprešiću, koja će iduće godine iz Stubaka preseliti u Donju Stubicu, gdje će izgraditi halu.

– Zemljište smo našli uz pomoć gradonačelnika Donje Stubice gospodina Nikole Gospočića, u Kolodvorskoj ulici u Donjoj Stubici. Plan je do kraja godine ishoditi sve papire i potrebne dozvole i nadamo se da ćemo do idućeg ljeta biti u novim prostorima, i to deklarirani kao zagorska firma, jer ćemo i sjedište iz Zaprešića preseliti u Donju Stubicu – otkrio nam je vlasnik firme Marko Gerić, pohvalivši se kako njegovi čvarci, koji se rade na najskuplji, ali i najkvalitetniji način, jer se sve ručno miješa, u čemu je presudan čovjek, upravo zbog toga osvajaju brojne nagrade raznim sajmovima. – Ponosno se možemo pohvaliti da proizvodimo najnagrađivanije čvarke i te su nam nagrade poticaj za daljnje poslovanje – rekao je Gerić, koji je za svoje domaće čvarke šampionsku nagradu ove godine dobio u Novom Sadu te nedavno u Sloveniji.

– Žalosno je jedino što nas zapravo više cijene, primjerice, u Sloveniji, nego doma. Kupci i poslovni partneri su oduševljeni našom domaćom originalnom recepturom – dodao je Gerić. No, unatoč međunarodnom priznanju, zasada još nisu orijentirani na izvoz, ali plan je slovensko tržište za početak. - Sadašnji prostori gdje smo u najmu puno su nam premaleni, ne samo za planove oko izvoza, već i za sadašnje potrebe, ali želimo i vlastiti prostor. Najveći nam je problem skladišni prostor, kako bismo mogli kvalitetno skladištiti masno tkivo koje nabavljamo. Stoga nam je novi pogon koji ćemo graditi itekako potreban kako bismo mogli dalje raditi, a i nastaviti širiti proizvodnju – najavio je Gerić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook