Prethodni članak
Sljedeći članak

Jokić: Nastavnice u Zagorju su posebne

U programu sudjeluje 144 učenica i učenika...


Danas je u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću (ŠUDIGO) u Zaboku konferencijom za novinare obilježen početak provođenja građanskog odgoja, odnosno fakultativnog programa naziva “Škola je zajednica”. Krapinsko – zagorska županija jedna je od 3 hrvatske županije koje sudjeluju u ovom programu  i to sa 11 educiranih profesorica iz svih 9 srednjih škola, a u programu participira 144 učenika, naglasila je zamjenica zagorskog župana Jasna Petek.

“Nastavnice u Zagorju su posebne. Ne samo po tome što su radišne, one su i izrazito pozitivne i kritički nastrojene. Ovaj program daje novi ritam školi. Predmet nema sadržaja; odabiru se problemi i pojave koje zanimaju učenike drugih i 3. razreda u njihovim sredinama. Nema ispitivanja, samo praćanje inicijativnosti i odgovornosti, te sjajnih ideja da se mladi mogu povezivati u Europi”, rekao je Boris Jokić, ravnatelj Instituta za društvena istraživanja koji sudjeluje u provedbi ovog programa.

Oduševljenje ovim fakultativnim programom nije skrivao ni župan Željko Kolar

“Gušt je biti ovjde u Šudigu s Borisom Jokićem koji je svojim promišljanjem svjetlo na kraju tunela. Čovjek ima zaraznu energiju. Slobodnim izbora tema i načinom komunikacije, koji će učenici sami izabrati, dobit ćemo ljude koji će se aktivno involvirati u rad zajednice. Mladi će jasno izraziti svoje stavove i svi ćemo od toga imati koristi. Jedino mladi i vosokobrazovani ljudi mogu Hrvatsku podignuti i pomaknuti na ljestvci razvijenih zemalja”, rekao je Kolar

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook