Prethodni članak
Sljedeći članak

JEMBRIH: Mnogo roditelja je djecu već upisalo na listu i strpljivo čekaju da se vrtić otvori

Radovi na dječjem vrtiću u Loboru, vrijednom gotovo 10 milijuna kuna napreduju prema planu


- U tijeku je projekt koji Loborci čekaju više od deset godina – izgradnja novog dječjeg vrtića u kojem će najmlađi stanovnici općine Lobor konačno imati odlične uvjete za kvalitetan predškolski odgoj. Izgradnja dječjeg vrtića jedan je od kapitalnih i najznačajnijih, a za budućnost općine svakako i najvažnijih projekata. Gradnja je započela u proljeće, upravo u vrijeme krize uzrokovane koronavirusom, no radovi teku planiranom dinamikom i već su vidljive konture vrtića. - Svi s veseljem iščekuju završetak radova i otvorenje našeg loborskog vrtića. Zadovoljni smo činjenicom da ima mnogo zainteresiranih roditelja koji su svoju djecu već upisali na listu i strpljivo čekaju da se vrtić otvori – kazala je načelnica Općine Lobor, Ljubica Jembrih.


Spas za brojne roditelje
Novi će vrtić imati površinu od 916 četvornih metara, a u njemu će se moći smjestiti 80-ero djece u tri odgojne grupe predškolskog uzrasta te jaslička grupa. Bit će to spas za brojne roditelje koji su se dosad morali snalaziti na razne načine da bi njihovi mališani bili zbrinuti u vrijeme kad su oni na svojim radnim mjestima. - Više od 50 malih Loboraca trenutno je uključeno u susjedne vrtiće i čuvaonice te u dvije čuvaonice na području općine. Već je više od 20 mališana upisano na listu za novi dječji vrtić, a riječ je o djeci koja dosad nisu bila uključena ni u vrtiće ni u čuvaonice, već su roditelji morali pronaći način kako ih i gdje zbrinuti. Zato mi je drago da se radovi odvijaju prema planu i da će vrtić biti završen u roku. Sad krećemo i s registracijom ustanove, a u novom proračunu već moramo predvidjeti i prihode i rashode vezano uz našeg prvog korisnika proračuna, a to je dječji vrtić – istaknula je načelnica.


Pomoć mladim obiteljima
Vrijednost projekta je 9,7 milijuna kuna, a Općina Lobor dječji je vrtić prijavila na natječaj za provedbu Mjere 7.4.1. te preko Ministarstva poljoprivrede, odnosno Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju osigurala 7,44 milijuna kuna. - Veselimo se pomoći našim mladim obiteljima i nećemo stati s projektima namijenjenim poboljšanju upravo njihovih životnih uvjeta. Kroz cijelu školsku godinu pokušavamo maksimalno pratiti i olakšati roditeljima razdoblje školovanja njihove djece i to oni znaju i cijene. Uključili smo se i u sufinanciranje učeničkih domova učenika srednjih škola, a sufinanciramo i prijevoz naših osnovnoškolaca i srednjoškolaca s 32.000 kuna. Pokrenuli smo i projekt nagrađivanja darovitih učenika na kraju osnovne škole, s 5500 kuna. Vrijedi istaknuti i da tijekom cijele školske godine sufinanciramo odlaske naših učenika na izlete, u Školu u prirodi i slično. Sve projekte koje škola provodi, mi pratimo jer cilj nam je pomoći roditeljima koliko god možemo – kaže loborska načelnica.

Poboljšanje uvjeta na bregima
Općina Lobor brine i o najmlađim stanovnicima, pa tako financira predškolu te igraonicu tijekom cijelog ljeta, budući da Lobor još uvijek nema dječji vrtić. U tu se svrhu izdvaja više od 56 tisuća kuna.
– Iznimno nam je važno da imamo organizirani rad za rani predškolski odgoj i obrazovanje za djecu od tri godine nadalje – ističe Jembrih. Svake godine objavljuje se i natječaj za učeničke i studentske stipendije, vrijedan više od 60 tisuća kuna. Natječaj za stipendije je završen, rade se tablice i ovih dana ići će rang lista učenika i studenta koji su zadovoljili uvjete. Želja nam je mlade zadržati u našem Loboru, poboljšati uvjete na svim našim bregima. Pokušat ćemo mladim obiteljima omogućiti sve ono što imaju takve obitelji u većim gradovima jer cilj nam je zadržati ih ovdje – zaključila je načelnica Jembrih. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog prometne nesreće na 74. km autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova OGULIN i BOSILJEVO u smjeru Zagreba vozi se suženim kolnikom uz ograničenje brzine 40 km/h. Uvjeti za vožnju uglavnom su povoljni. Vozi se bez posebnih ograničenj...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program